<h1>Duurzame schoenen &amp; tips</h1>

Duurzame schoenen & tips

Duurzame schoenen & tips

Duurzame schoenen

Duurzaamheid is momenteel een belangrijk en actueel thema in de wereld. We zijn ons steeds meer bewust van de natuur en onze gezondheid. Je ziet het overal terug, ook in de fashionindustrie en hieronder vallen natuurlijk ook schoenen. Bij ons vind je genoeg duurzame schoenen in onze schoenencollectie zodat jij een duurzame keuze kunt maken en kan bijdragen aan een betere wereld.

We willen allemaal wel graag een steentje bijdragen aan een gezondere wereld, toch? In onze schoenencollectie vind je daarom genoeg duurzame schoenen voor dames, heren, meisjes en jongens. Maar waarom zijn deze schoenen nu eigenlijk duurzaam en hoe kun je hier zelf aan bijdragen? Welke schoenen kun jij kopen, zodat jij een duurzame keuze maakt? Schoenen worden van verschillende materialen gemaakt en deze kunnen zeker heel duurzaam zijn. In onze collectie vind je schoenen van appelleer, voetbedden van kurk en voeringen van gerecycled plastic. 

Naast dat duurzame schoenen goed zijn voor een betere wereld, gaan ze vaak ook nog veel langer mee. Hierdoor kan jij lang op je schoenen blijven lopen. Dat wil toch iedereen? Je kan de levensduur van jouw schoenen ook zelf vergroten door goed voor jouw schoenen te zorgen. Met de juiste schoenverzorging gaan jouw schoenen niet alleen nog langer mee, maar zien ze er ook weer als nieuw uit. Wat wil je nog meer?

Een collectie met duurzame schoenen merken & producten

Weet jij niet meer waar je moet kijken om een goede, duurzame keuze te maken in de aanschaf van jouw nieuwe schoenen? Dat kunnen we begrijpen! Daarom zetten wij speciaal voor jou een paar duurzame merken voor je op een rijtje. 

We hebben al een aantal jaar het duurzame schoenen merk Timberland in onze collectie zitten. Zij houden bij het hele productieproces rekening met hun ecologische voetafdruk. Hierdoor hebben jouw schoenen een bovenwerk van milieuvriendelijk leer, een voering van ReBOTL™-materiaal en een zool van gerecycled rubber. Ook Ecco heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Zij gebruiken alleen leer uit hun eigen leerlooijerijen, die tevens bekroond zijn met zilver of zelfs goud. Doordat wij bij Ziengs duurzaamheid ook erg belangrijk vinden, voegen wij met trots steeds weer nieuwe duurzame schoenen merken toe aan onze collectie. Neem maar eens een kijkje bij de duurzame schoenen van onze nieuwe merken ACBC, Ambitious en Woden. Benieuwd naar de verhalen achter onze duurzame merken of wil je graag tips? Je leest het allemaal in onze stories!

Lees hieronder nog meer over duurzame schoenen en tips:

