TIMBERLAND: DUURZAME ECO SCHOENEN

25 april 2019 

We hechten steeds meer waarde aan het maken van duurzame en ecologisch verantwoorde keuzes. Zelfs zo veel waarde dat duurzaamheid een ware trend is geworden. Dit zien we overal in terug, denk bijvoorbeeld aan mode en interieur maar ook in technieken. Het welbekende Amerikaanse schoenenmerk Timberland laat dit op een leuke manier terugkomen in hun nieuwe schoenencollectie.

Timberland is een Amerikaans schoenenmerk die niet alleen rekening houdt met comfort en kwaliteit, maar zich ook zeker actief bezig houdt met het milieubewust realiseren van schoenen. Het merk streeft naar het beste product voor zowel de natuur als de maatschappij. Sinds 2009 vinden 310 miljoen plastic flessen een nieuw leven in de schoenen van dit milieubewuste merk.

De ReBOTL herensneaker van Timberland is zowel duurzaam als milieuvriendelijk. De sneaker die voor 50% bestaat uit gerecyclede PET-flessen is een trendy, lage sneaker die een stap in de goede richting is om de impact van plastic op het milieu te verminderen. Ieder paar schoenen is gemaakt van 6 tot 10 plastic flessen van over de hele wereld. De flessen die hiervoor worden gebruikt zijn niet-biologisch afbreekbare plastic flessen. Dit betekent dat Timberland met het produceren van deze schoenen niet alleen jou helpt, maar ook het milieu. De flessen die voor de schoenen worden gebruikt kunnen niet door de natuur worden afgebroken, maar wel worden hergebruikt als product voor deze ideale sneaker!

 

TIMBERLAND SNEAKERS
De ReBOTL herensneaker is bij ons verkrijgbaar in vier varianten: de lichtgrijze sneaker, de donkergrijze sneaker, de grijze sneaker en de groene sneaker. De sneakers zijn goed te combineren met verschillende outfits, zoals bijvoorbeeld een zwarte broek of een stoere jeans. Door de hoge comfort en de tijdloze uitstraling is de Timberland herensneaker geschikt voor jong en oud. De sneakers zijn te verkrijgen in maat 40 t/m maat 50.

De Timberlands sneakers zijn voorzien van sensorflex technologie die ondersteuning, vering en flexibiliteit biedt door een drielaags veersysteem dat buigt bij elke stap. Dit comfortsysteem past zich aan op oneffen ondergronden om stabiele, soepele en lichtgewicht stappen te bieden. Voor extra comfort van de schoen is de sneaker voorzien van ortholite binnenzolen. Deze zolen van comfortschuim zorgen voor een goede vochtafvoer door het ademende materiaal en hebben een antibacteriële werking. Daarnaast biedt de ortholite binnenzool een langdurige demping, zodat je schoenen ondersteunend en vooral ook comfortabel blijven.

Kortom, deze Timberland herensneakers zijn een must in elke garderobe want met deze sneakers loop je er niet alleen trendy én comfortabel bij, maar ook nog eens super milieubewust.

 

Hoe groot je voet ook is, met deze schoenen verklein je zeker weten je ecologische voetafdruk!

Onderhoud: je sneakers blijven het mooist wanneer je deze impregneert met de Collonil Carbon Pro. Deze spray zorgt voor een onzichtbare schild over de schoen (dit schild zorgt weer voor een perfecte bescherming tegen vocht en vuil). Na het gebruiken van deze spray glijden waterdruppels als parels van het materiaal af! Pluspunt: ook deze spray is milieuvriendelijk door de gebruikte ingrediënten en het weinige drijfgas!

