NATURE NEEDS HEROES

20 oktober 2020 

De kernopvatting van Timberland is dat een groenere toekomst een betere toekomst is. Deze opvatting komt overeen met de missie van het merk: producten verantwoord maken, de natuur beschermen en lokale gemeenschappen versterken. Zo verwerkt Timberland al sinds 2009 gerecyclede plastic flessen in hun schoenen. In 2017 zijn er wel 41 miljoen plastic flessen hergebruikt! Het merk heeft als doel om tegen 2025 tenminste 50 miljoen bomen te planten.

 

Vanuit de visie dat een groenere toekomst een betere toekomst is heeft het merk heeft met klimaathelden van over de hele wereld haar grootste campagne ooit gelanceerd: NATURE NEEDS HEROES. Een belangrijk aandachtsgebied is het planten van bomen; sinds 2011 heeft het merk wereldwijd meer dan 10 miljoen bomen geplant.

Volgens nieuw onderzoek onder leiding van de Zwitserse Universiteit ETH Zürich blijft het herstel van bomen een van de meest effectieve strategieën voor de beperking van de klimaatverandering. Bomen helpen om de lucht te zuiveren door onder andere: koolstof uit de lucht te verwijderen en zuurstof af te geven; de lucht te koelen door verdamping; erosie te voorkomen en water te besparen. In de komende vijf jaar zal Timberland meerdere herbebossingsinitiatieven over de hele wereld ondersteunen om een groenere toekomst te bevorderen.

De herbebossingsinitiatieven zullen zich in het eerste jaar concentreren op Haïti, China, de Dominicaanse Republiek, de Verenigde Staten en Mali – inclusief ondersteuning van de Great Green Wall, een door Afrika geleide beweging om een ​​strook van 8.000 km bomen over de hele breedte van Afrika aan te planten om klimaatverandering, droogte, hongersnood, conflicten en migratie tegen te gaan.


In de ‘NATURE NEEDS HEROES’ campagne worden alle consumenten opgeroepen om zich bij de beweging aan te sluiten en eenvoudige, kleine acties te ondernemen voor een gezondere planeet.

Bij aankoop van een paar Timberland schoenen uit de nieuwe collectie (minimaal t.w.v. €120,00) maak je bij ons nu kans op 1 van de 387 ‘Plant a Tree’ kaartjes. Hiermee kun je een boom uitkiezen op www.treedom.net. Deze boom wordt vervolgens door een lokale boer(in) gepland in zijn/haar land. Het (groei)proces kun je helemaal online volgen via jouw toegewezen eigen pagina. Hier kun je ook precies zien waar jouw gekozen boom voor dient. Naast dat dit natuurlijk goed is voor de natuur en CO2, supporten wij hiermee de lokale boer ook met het fruit van de boom, wat zorgt voor voeding en inkomen. Lees hier de voorwaarden van deze actie!

