Birkenstock sandalen verzorgen & reinigen

25 juni 2020 

De zomer komt er weer aan en dat betekent, blote voeten weer! Het lekkerst loop je op je favoriete Birkenstock sandalen. Trendy en supercomfortabel! Het geheim van Birkenstock ligt in het legendarische ontwerp van het voetbed. Een anatomisch design van het voetbed in combinatie met een fijne zachte bovenlaag zorgt ervoor dat jij ook met je blote voeten graag in je Birkenstock sandalen schiet. Het suède voetbed zorgt voor een goede vochtopname en dat komt goed uit als je je sandalen op een warme zomerdag draagt. Om de vochtopname optimaal te houden en de sandalen weer op te frissen, is het belangrijk om je sandalen en het voetbed regelmatig te verzorgen en te reinigen. Dit doe je het best met producten van het Premium schoenverzorgingsmerk Collonil

Wist je dat: Collonil heeft net als Birkenstock duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Beide merken gebruiken al sinds jaar en dag enkel milieuvriendelijke, duurzame grondstoffen van de beste kwaliteit. 


STAP 1
Maak de gespjes van de Birkenstocks los. Begin met het afborstelen van het losse vuil van de sandaal met de Collonil suèdeborstel. Leg de focus hierbij op het voetbed. 

STAP 2
Om het voetbed en het bovenmateriaal van de sandaal te reinigen, gebruik je Collonil Carbon Complete. Dit product werkt erg goed voor het reinigen en verzorgen van leer en andere materiaalsoorten. Carbon Complete is heel gemakkelijk in gebruik. Houd de spraykop verticaal en spuit een geringe hoeveelheid product op de meegeleverde spons. 

STAP 3
Verspreid het product over het gehele oppervlak van het voetbed en oefen lichte druk uit op de spons. Neem gerust het bovenwerk van de sandaal mee. 

STAP 4 
Laat het materiaal goed drogen. Pak vervolgens een Collonil Crepeborstel. Wrijf flink over het gereinigde voetbed heen. Crepe is een natuurproduct afkomstig van de schors van rubberboom. Door de wrijving op het materiaal krijgt het een sterk reinigende werking. Trouwens, dezelfde grondstof wordt gebruikt als natuurlijk bindmiddel in de vervaardiging van het Birkenstock voetbed! Blijf flink wrijven met de crepeborstel tot ook het laatste vuil uit voetbed omhoog is gekomen. 

STAP 5
Ruw als laatste het suède weer op met de Crepe borstel of de Collonil suèdeborstel

Tip: Ook het bovenwerk van je Birkenstock verdient regelmatig wat liefde. Collonil Carbon Complete kun je ook op het bovenwerk van de sandaal gebruiken. Is je sandaal gemaakt van lakleer, dan is een reinigend product als Collonil Lack Mousse een aanrader! Ben je toe aan een paar nieuwe Birkenstocks? Ziengs heeft een ruim assortiment. Er is dus altijd één die bij jou past. Je vindt ze hier

