Home

/

producten

Birkenstock

85producten

Birkenstock

Birkenstock staat bekend als het meest comfortabele merk voor sandalen en slippers, door het fijne voetbed dat in de producten verwerkt is. Ook Ziengs is groot fan van het merk, daarom kopen wij ieder jaar weer de mooiste Birkenstock's in voor dames, heren, jongens en meisjes.

Birkenstock geschiedenis

De geschiedenis van de familie Birkenstock gaat tot jaren terug, al meer dan 200 jaren stroomt het schoenmakerberoep door de aderen van de familie. Al in 1774 stond Johann Adam Birkenstock in het kerkelijk archief van Hessen, Duitsland, ingeschreven als schoenmaker. In 1896 begint de schoenmaker en tevens vakman Konrad Birkenstock met het produceren en verkopen van flexibele voetbedden. Deze verkoopt hij als losse zooltjes in zijn schoenzaken in Frankfurt. Later geeft hij lezingen aan meesterschoenmakers en gilden over plastische maatschoenen en sluit hij licentiecontracten af voor de productie van zijn schoenen met het speciale voetbed.

Birkenstock voetbed

In 1925 wordt een grotere fabriek in Hessen aangeschaft, waardoor het groeiend aantal klanten bediend kan worden. Ook daar wordt het speciale voetbed van Birkenstock geproduceerd. In 1932 start Carl Birkenstock met het geven van cursussen over voetverzorging. Hierin schoolde hij meer dan 5000 leerlingen. Later brengt hij diverse orthopedische vakboeken uit, waarvan tonnen exemplaren gedrukt en verkocht worden. In 1963 brengt Karl Birkenstock de Madrid slipper uit, welke flexibel is en is voorzien van een diep voetbed.

Familiebedrijf Birkenstock

Ook de zoons van Carl voelden het schoenmakerberoep in hun bloed stromen en gaan beide in het bedrijf werken: in 1984 start Alex, Christian doet zijn intrede in 1988 en Stephan in 1990. In 2013 wordt het bedrijf een concern en bestaat de directie niet meer uit de familie Birkenstock, maar wordt het stokje overgedragen aan Oliver Reichert en Markus Bensberg.

Wist je dat: Birkenstock rekening houdt met het milieu door vanaf 1988 met milieuvriendelijke lijm te werken? In 1990 is er tevens een aanpassing in het productieproces van de zolen geweest, waardoor het energieverbruik met 90% is afgenomen.

Birkenstock dames

Birkenstock voor dames werd in een razend tempo populair. Dames die de sandalen hebben, willen niet meer terug naar andere sandalen. Dit hebben de Birkenstock sandalen te danken aan het comfort dat in de zool verwerkt is. Nadat je enige tijd op je nieuwe Birkenstock damessandalen gelopen hebt, vormt het materiaal van de binnenzool zich naar jouw voet. Deze technologie wordt ook in de Birkenstock damesslippers verwerkt. Doordat de slippers en sandalen van veel ruimte voorzien zijn aan de voorzijde, wordt de natuurlijke stand van de voeten bevorderd en het gewicht van je lichaam verdeeld. Doordat het materiaal zich vormt naar deze stand, voelen de Birkenstock dames sandalen heerlijk aan en wordt het gewicht van je lichaam verdeeld. Wist je dat bij Ziengs ook Birkenstock dames pantoffels te vinden zijn? Bekijk snel de collectie!

Birkenstock heren

Ook Birkenstock voor heren voldoet aan deze kwaliteiten. Het geheim van het comfort zit allemaal in de zolen van de Birkenstock herensandalen en Birkenstock herenslippers verwerkt. Birkenstock is uitgegaan van de gedachte dat voeten niet gebouwd zijn voor een harde ondergrond, maar voor zachtere gronden. De vorm van de voet wordt nagebootst in de zolen van de Birkenstock herenschoenen: wanneer je een stap zet in het zand, zie je dat de hiel en tenen een diepere afdruk maken. Dit effect is verwerkt in de zolen, zo wordt er ingespeeld op de natuurlijke bouw van de mens.

Wist je dat: de Birkenstock zool zo is gevormd dat je tenen niet wegglijden en ze tegelijkertijd een massage krijgen?

Birkenstock kopen

Birkenstock kopen gaat gemakkelijk bij Ziengs. Naast mooie sandalen en slippers voor dames en heren, vind je ook een heleboel mooie Birkenstock sandalen voor jongens en meisjes in de winkels van Ziengs. Op de webshop is een nog uitgebreidere collectie te vinden. Van iedere collectie van Birkenstock zijn er een heleboel kleur en materiaal varianten; zo kan je bij Ziengs Birkenstock Arizona, Madrid, Gizeh, EVA, Rio, Milano, Mayari en vele andere collecties vinden. Deze collectienamen staan allemaal voor een bepaalde vorm van de schoen: zo zie je slippers, sandalen, een enkel bandje of dubbel bandje en meer. In de grote collectie Birkenstock heb je alle keuze zodat je precies jouw favoriete collectieitem en de mooiste kleur kunt kopen.

Birkenstock kinderen

De Birkenstock sandalen voor kinderen zijn nu net zo populair als de sandalen voor dames en heren. Deze sandalen geven ook de kleintjes de steun die zij nodig hebben en zorgen voor extra comfort. Er zijn verschillende collecties van Birkenstock voor kinderen, zoals de Milano en Rio, maar ook de bekende Gizeh en Arizona zijn verkrijgbaar in kindermaten. Voor de jongens en meisjes zijn er veel verschillende kleuren te verkrijgen. Bekijk bijvoorbeeld de Birkenstock sandalen voor kinderen met een slangenhuidprintje, glanzend lak of kies voor een vrolijke, egale kleur zoals blauw of roze.