Sneakers

Heren sneakers

Wist je dat het woord sneaker is afgeleid van het Engelse ‘sneaking around’? Vroeger wilde men vooral dat schoenen er mooi uitzagen, echt lekker zaten ze nog niet. Toen sport steeds populairder werd kregen mensen pas behoefte aan praktische, comfortabele schoenen. Ook politieagenten zochten schoenen waarmee ze onopvallend en makkelijk achter boeven aan konden rennen. Zo zagen aan het begin van de negentiende eeuw sneakers zoals we ze nu kennen het licht.  

Witte sneakers voor heren

In de loop van de tijd zijn er ontzettend veel witte heren sneakers op de markt gekomen. Witte sneakers blijven populair omdat ze met elke outfit te combineren zijn en je ze elk seizoen weer uit je schoenenkast kan pakken. Bij Ziengs vind je meer dan 80 soorten witte heren sneakers in het assortiment van topmerken als Ecco, Björn Borg en K-Swiss. Bekijk snel het volledige aanbod en kies jouw favoriet!

Uitgebreid assortiment heren sneakers

In onze webshop vind je meer dan 600 verschillende sneakers voor heren. Met behulp van de zoekfilters kan je makkelijk selecteren op jouw favoriete merken, kleuren of gewenste prijs. We hebben hoge en lage sneakers in het assortiment. Hoge sneakers voor heren die op zoek zijn naar stoere exemplaren of graag warme voeten hebben. Lage sneakers voor mannen die een casual paar zoeken dat makkelijk te combineren is.

Leren sneakers voor heren

De meeste heren sneakers in onze collectie zijn gemaakt van leer. Maar wist je dat er verschillende soorten leer bestaan? Er zijn vier verschillende soorten, met elk hun eigen positieve eigenschappen!

  • Gladleer is vaak gemaakt van dierenhuid en wordt in verschillende stappen bewerkt tot het materiaal van de schoen. Het fijne aan gladleer is dat het materiaal ademt, en dus zweetvoeten tegen gaat!
  • Lakleer heeft veel overeenkomsten met gladleer maar ziet eruit als een heel ander soort schoen. Dit leer zorgt er voor dat je sneakers net wat meer opvallen dan bij gladleer!
  • Nubuck wordt ook gemaakt van dierenhuid maar heeft verschillen bij de afwerking, bij nubuck wordt de bovenlaag namelijk opgeschuurd zodat de sneakers een ruwe buitenkant krijgen.
  • Suède is luxer, zachter en warmer dan gewoon leer. Bij leer van suède zegt men over het algemeen: hoe dikker de vezelstructuur, hoe beter de kwaliteit van het materiaal.

Nu je de verschillen tussen de soorten leer een beetje beter kent, is het tijd om bij Ziengs je favoriete heren sneakers uit te zoeken!

