Sneakers

Heren sneakers

De heren sneakers van vroeger leken bij lange na niet op de herenschoenen van tegenwoordig. In die tijd waren sneakers niet echt comfortabel, ze waren erg simpel gemaakt en er was bijna geen verschil tussen links en rechts. Het woord sneaker is afgeleid van het Engelse woord ‘sneaken’. In de negentiende eeuw ging het verhaal dat verschillende politieagenten zouden klagen over het geluid van hun schoenen, het was volgens hen onmogelijk om de boeven geluidloos achterna te zitten.

Uiteindelijk werd er toen een schoen ontworpen met een rubberen zool. Nu konden de agenten zonder problemen naar de misdadigers ‘sneaken’. Op deze manier zouden dus de sneakers zijn ontstaan, en gelukkig voor jou hebben we bij Ziengs nu een ruim assortiment heren sneakers!

Witte heren sneakers

In de loop van de tijd zijn er ontzettend veel witte heren sneakers op de markt gekomen, maar daarvoor waren er nog maar aantal bekende merken actief. Denk maar eens aan de klassieke sportschoenen van Michael Jordan! Momenteel worden sneakers niet meer alleen gezien als sportschoenen maar als een vast onderdeel van de modewereld. Zo zijn de Ecco heren sneakers en de Australian sneakers ook razendsnel erg populair geworden vanwege de looks en comfort. Maar waarom zijn in het bijzonder witte schoenen zo gewild? Witte sneakers passen gewoonweg bij elke outfit, hebben een frisse uitstraling en zijn te dragen bij elke gelegenheid. Bij Ziengs kan je van verschillende merken je favoriete paar witte heren sneakers vinden!

Hoge sneakers heren

Lekkere warme en aansluitende schoenen zijn toch echt hoge sneakers voor heren, een van de bekendste hoge schoenen zijn de designs van Timberland. Deze schoenen staan bekend om de comfort en goede bescherming voor je voeten. Daarnaast zijn er ook Timberland heren sneakers die bijvoorbeeld iets beter bij het warme weer passen. Deze zijn ook erg modern en net als hoge heren sneakers, super comfortabel!

Zwarte heren sneakers

Wanneer het weer wat slechter wordt en de zomerse kleurtjes buiten steeds minder worden, passen zwarte heren sneakers het beste bij de situatie. Of het nu stroomt van de regen of het zonnetje zijn best doet om te blijven, met zwarte sneakers heb je altijd eindeloze combinatiemogelijkheden. Daarnaast zijn sneakers zo ontworpen dat je het vakje comfortabel in ieder geval kan aanvinken, ze hebben namelijk een zacht voetbed en de hiel van de schoen is erg stevig. Ben jij nu op zoek naar zulke comfortabele en goed combinerende schoenen? Neem dan eens een kijkje bij de zwarte heren sneakers en wie weet vind je je nieuwe perfecte paar.

Heren sneakers leer

Wist je dat er bij heren sneakers verschillende soorten leer bestaan? Er zijn vier verschillende soorten, met elk weer hun eigen positieve eigenschappen!

  • Gladleer is vaak gemaakt van dierenhuid en wordt in verschillende stappen bewerkt tot het materiaal van de schoen. Het fijne aan gladleer is dat het materiaal ademt, en dus zweetvoeten tegen gaat!
  • Lakleer heeft veel overeenkomsten met gladleer maar ziet eruit als een heel ander soort schoen. Dit leer zorgt er voor dat je sneakers net wat meer opvallen dan bij gladleer!
  • Nubuck wordt ook gemaakt van dierenhuid maar heeft verschillen bij de afwerking, bij nubuck wordt de bovenlaag namelijk opgeschuurd zodat de sneakers een ruwe buitenkant krijgen.
  • Suède is luxer, zachter en warmer dan gewoon leer. Bij leer van suède zegt men over het algemeen: hoe dikker de vezelstructuur, hoe beter de kwaliteit van het materiaal.

Nu je de verschillen van de soorten leer een beetje beter kent, is het tijd om bij Ziengs je leren heren sneakers uit te zoeken!

