Sandalen

Sandalen heren

In de zomer dragen veel heren sandalen, maar waar komt de sandaal eigenlijk vandaan? De sandaal is ongeveer het oudste soort schoeisel ooit, in de tijd van de Farao’s in Egypte droeg men sandalen gemaakt van papyrus. Ook in de Klassieke Oudheid wilden de rijkere mensen graag hun sandalen laten zien, want schoeisel was volgens hen het duurste onderdeel van de outfit. Tegenwoordig worden er nog veel sandalen en heren slippers gedragen, bijvoorbeeld de Ecco sandalen heren. Lange wegen bewandelen of bezig in de tuin? Deze sandalen voor heren zijn voorzien van een stevige zool met veel grip en dus ideaal voor je dagelijkse activiteiten.

Leren sandalen heren

Bij Ziengs kan je verschillende leren sandalen voor heren vinden, bijvoorbeeld uit het ruime assortiment van Birkenstock. De Birkenstock heren sandalen hebben een comfortabele binnenzool gemaakt van leer. Wanneer je deze sandalen een tijdje draagt, vormen ze helemaal naar je voeten. Daarnaast zijn deze leren sandalen voor heren ze ook nog is super modebewust!

Wandelsandalen voor heren

Op warme dagen is het altijd fijn om wandelsandalen voor heren te dragen, hier heb je bijvoorbeeld de keuze tussen open- of gesloten wandelsandalen. Open wandelsandalen hebben maar een paar riempjes waarmee je de sandaal aan de voeten vast kan zetten. Gesloten wandelsandalen lijken iets meer op een gewone schoen en bieden meer bescherming, aan de andere kant ventileren ze wel stukken minder dan de open sandalen.  Dan heb je altijd nog de discussie of je sokken moet dragen bij sandalen, vaak zegt men dat dit niet zo hoort. Maar als je sokken draagt bij wandelsandalen voor heren, voorkom je misschien wel blaren en verminder je de wrijving!

Sport sandalen heren

Sport sandalen voor heren hebben vaak een erg fijn en comfortabel voetbed, waardoor je soepel en snel kan bewegen. Omdat je bij het sporten toch vaak flexibele oefeningen moet doen, is de buitenkant van sportsandalen ook gemaakt van soepel leer wat ook nog eens de stabiliteit bevordert. Met de sport sandalen voor heren krijgen je voeten genoeg frisse lucht en kun je de dag na een lange wandeling er weer zonder problemen tegen aan!

