Home Dames


Birkenstock Dames

Birkenstock dames

Birkenstock: wie aan comfortabele sandalen, slippers of pantoffels voor dames denkt, denkt aan Birkenstock. Maar wat is het geheim van dit comfort? Dit zit allemaal in het voetbed, welke zorgt voor de bevordering van een gezonde voet. Dit is allemaal mogelijk door een combinatie van materiaal en de vorm van het voetbed. Het natuurlijke materiaal is van flexibel kurklatex (dit wordt gebruikt in de kern van het voetbed) en natuurkurk, geselecteerd jute, natuurlatex, en suède als topper op de zool, wat een zacht aanvoelt op de voet. Het ontwerp van het voetbed is de vergelijking van een voetstap in het zand gebruikt, waarbij alle drukpunten van de voet duidelijk worden. Het voetbed is zo ontworpen dat er demping en training wordt gegeven aan de voeten. De anatomische vorm ondersteunt de voet en het natuurlijke weefsel. Hierdoor worden niet alleen de voeten, maar ook gewrichten en de rug minder belast. Ook worden de beenspieren getraind.

De afgelopen jaren zijn er steeds meer verschillende ontwerpen toegevoegd aan de Birkenstock lijn voor dames. De inkopers van Ziengs hebben ervoor gezorgd dat je alle keuze hebt en fijne sandalen kan aanschaffen die perfect passen bij jouw wensen. Er zijn sandalen met printjes, zoals een slangenhuidprint, maar ook sandalen en slippers in een egale kleur. Ga jij voor Birkenstock sandalen voor dames in het zwart, of juist met kleur?

Birkenstock dames slippers

Naast de sandalen zijn er ook hele mooie Birkenstock dames slippers. Ook deze slippers hebben het bekende voetbed dat jouw voeten ondersteunt. Heb je op jouw vakantie wel eens rondgekeken hoeveel mensen er op Birkenstock slippers of sandalen lopen? Dat zijn er een heleboel! Maar wat is nou eigenlijk het verschil tussen slippers en sandalen? Wij noemen schoeisel een sandaal wanneer er een bandje boven de hak, dus achter de voet langs zit. Zitten er alleen bandjes over de voorzijde van je voet? Dan noemen we het een slipper. Op onze online schoenenwinkel vind je enorm veel Birkenstock dames slippers in diverse kleuren en printjes.

Birkenstock dames Madrid

Bij de Birkenstock liefhebbers, waaronder dames en heren, zijn de Madrid, Arizona, Gizeh en Mayari geen onbekende namen. Deze namen vertegenwoordigen namelijk bekende collectielijnen van Birkenstock. Deze sandalen of slippers hebben een vast ontwerp. Ben je op zoek naar een bepaald model, dan kan je ze gemakkelijk vinden door op de collectielijn te zoeken. Het assortiment bestaat uit:

  • Arizona: slippers zijn voorzien van twee brede bandjes met gesp over de wreef.
  • Gizeh: teenslippers met een verstelbaar gespje aan de buitenzijde.
  • Madrid: slippers met een brede band met gesp, net onder de tenen.
  • Mayari: slippers met twee smalle bandjes met verstelbare gesp aan de buitenzijde. Het voorste bandje is gekruist, waardoor je de grote teen hierdoorheen kan steken.
  • Boston: instappers waarbij de volledige tenen tot op de wreef bedekt zijn. Op de wreef is een verstelbare gesp aangebracht.

Van deze Birkenstock collectielijnen voor dames zijn de Madrid en Gizeh de bekendste collecties.

Birkenstock dames kopen

Bij Ziengs is er een groot aanbod Birkenstock voor dames, je kan de slippers en sandalen in allerlei modellen en kleuren kopen. Weet jij al welk model je wil of vind je het nog lastig om te kiezen? Let bij jouw Birkenstock aankoop niet alleen op het ontwerp, maar kijk ook naar de breedte van het model. Je kunt de breedte van het model herkennen aan het voetje dat op het voetbed is afgebeeld. Bij teenslippers kan je het beste kiezen voor slippers met de afbeelding van een voetje dat niet is ingekleurd, deze slippers vallen normaal. Heb je smalle voeten? Kies dan voor een slipper met de afbeelding van een ingekleurd voetje.

Birkenstock teenslippers vanaf maat 35:

  • Ingekleurd voetje = smal tot normaal
  • Niet ingekleurd voetje = normaal tot breed

Wil je Birkenstock teenslippers voor dames kopen en heb je smalle voeten, dan raden wij jou dus aan om voor een ingekleurd voetje te kiezen, dit zijn bijvoorbeeld de Gizeh of Mayari slippers.
 

Birkenstock dames sandalen

Ook de overige Birkenstock dames sandalen zijn ingedeeld in breedtes, waardoor je gemakkelijk kunt herkennen of de sandaal geschikt is voor jouw voet. Ook hierin zijn de sandalen te herkennen aan het voetje dat afgebeeld staat op het voetbed.

Overige Birkenstock sandalen, slippers, muilen en schoenen:

  • Ingekleurd voetje = normaal
  • Niet ingekleurd voetje = breed

Heb je een gemiddelde breedtemaat? Kies er bij deze overige categorie dan voor om een sandaal, slipper, muil of schoen te kiezen met een ingekleurd voetje. Heb je bredere voeten, kies dan voor schoenen, zoals de Birkenstock sandalen voor dames, met een niet ingekleurd voetje.

