Van Lier

VAN LIER

Van oorsprong is Van Lier een familiebedrijf welke is opgericht in 1815. Van Lier staat bekend om de ambachtelijk gemaakte nette schoenen en de plantaardig gelooide leren herenschoenen welke gemaakt worden met vakmanschap. Door het complexe en traditionele productieproces zijn de schoenen van hoogwaardige kwaliteit. In het looiproces blijven de huidplooien en littekens in het leder behouden, dit zorgt er voor dat ieder paar schoenen een unieke kleurschakeling heeft welke natuurlijk is ontstaan. Van Lier heeft in de collectie een moderne mix van geklede en sportieve schoenen welke geschikt zijn voor zowel vrije tijd als zakelijke doeleinden. Van Lier heeft het assortiment inmiddels uitgebreid met riemen welke ook bij Ziengs verkrijgbaar zijn.

Nette herenschoenen

De schoenen van Van Lier staan garant voor stijl en exclusiviteit. De pasvorm en het comfort van de herenschoenen zijn optimaal dankzij het natuurlijk gelooide leer. Van Lier heeft instapschoenen, nette schoenen, veterschoenen en geklede schoenen welke de geklede en moderne outfit van iedere man afmaken. Van Lier produceert naast de bekende nette schoenen en veterschoenen ook stijlvolle sneakers en boots.

Looien

De Van Lier schoenen worden volgens de ambachtelijke Italiaanse traditie geproduceerd met behulp van de huidige technologie in combinatie met de 200 jaar oude productieprocessen. Het looien van het leder duurt ongeveer 100 dagen en geeft het leer een eigen karakter. Het plantaardig gelooide leer is volledig biologisch afbreekbaar.

Maakwijze

Karakteristiek bij de Van Lier schoenen is de manier waarop de schoenen gemaakt worden. Veel schoenen worden vervaardigd volgens de Ago maakwijze. Hierbij wordt met behulp van zeer sterke lijmen de schacht op de binnenzool bevestigd. De kurkvulling wordt vervolgens op de binnenzool aangebracht waarna de loopzool op dit geheel wordt gelijmd. De Ago maakwijze heeft als voordeel dat de schoen direct een hoge mate van flexibiliteit heeft. De andere maakwijze wordt ook wel Blake genoemd, bij Ziengs beter bekend als ‘doorgenaaid’. Hierbij wordt de loopzool direct aan de binnenzool vastgelijmd en van binnenuit extra doorgenaaid. De kurkvulling wordt tussen de binnen- en loopzool aangebracht. Het grote voordeel van de Blake maakwijze is dat de schoenen constructief steviger in elkaar zitten dan de Ago.

Gratis thuis bezorgd

Bij Ziengs bezorgen we je Van Lier bestelling gratis bij jou thuis! Mocht het onverhoopt niet zijn wat je er van had verwacht, dan kun je je bestelling bij Ziengs altijd binnen 14 dagen gratis retourneren en/of ruilen. Wanneer je vandaag vóór 22:30 uur bestelt, dan heb je morgen je nieuwe Van Lier bestelling al in huis!

