Nike

Nike schoenen

Een van de bekendste sneakermerken is het merk Nike, deze schoenen worden gedragen van jong tot oud, voor casual tot tijdens het sporten. In 1962 werd dit sportkledingmerk opgericht door Olympiër en sportcoach Bill Bowerman en een van zijn atleten, Phil Knight. Zij noemden het merk eerst Blue Ribbon Sports, maar hernoemden het in 1978 naar Nike, afgeleid van Nikè, de Griekse Godin van de overwinning. Inmiddels is Nike immens populair, zoals wel te zien is in menig sportschool en aan vele voeten op middelbare scholen en hogescholen. De sneakers worden door heel veel mensen gedragen. Er zijn meer dan 950 Nike winkels verspreid over de hele wereld. Het merk heeft een brede collectie van diverse kleuren, materialen, motieven en collectielijnen met diverse kenmerken. Een terugkomend kenmerk op de Nike sneakers en andere sportkleding is de bekende ‘Swoosh’, het merklogo dat op ieder schoen bevestigd wordt.

Uitspraak Nike

Hoe spreek je ‘Nike’ uit? Zeg je ‘naik’ of is het ‘naikie’? Het merk is afkomstig uit Amerika en wordt officieel uitgesproken als ‘Naikie’.

Nike dames sneakers

Tijdens het sporten zie je ze vaak voorbij komen: de Nike sneakers voor dames. Dat is ook niet zo gek, want deze sportieve schoenen zitten ontzettend lekker en zijn ook nog eens heel erg hip. Al een ruime tijd worden de sneakers daarom niet alleen maar in de sportschool gedragen, maar ook als casual schoenen. Er zijn diverse collectielijnen van Nike, waaronder de Nike Air Max, welke al in 1987 op de markt is gekomen. Deze sneakers hebben ‘lucht’ in de hak, wat demping geeft. Deze ‘Air’ is vaak te zien in de zool door een langwerpige inzet van kunststof. Deze Nike Air Max sneakers zijn ook zeer populair geworden onder diverse subculturen zoals de Gabbers en R&B en hiphop scene. Veel Nike sneakers voor dames zijn ook verkrijgbaar in het vergelijkbare ontwerp in kinder- en herenmaten.

Nike heren sneakers

De Nike sneakers voor heren zijn verkrijgbaar voor verschillende momenten: bij je casual outfit, tijdens het voetballen, in de fitnesschool of een lange wandeling. De mix tussen sportief, comfortabel en trendy is de ideale combinatie voor veel gelegenheden. Ook de Nike MD runner is een favoriet van velen. Deze schoenen zijn voorzien van een ventilerende mesh bovenlaag en is voorzien van een zool met demping. Deze Nike sneakers voor heren zijn stoer, sportief en tevens voorzien van weinig poespas, waardoor ze geschikt zijn voor vele momenten.

Nike sneakers voor kinderen

De Nike sneakers voor kinderen worden ieder jaar weer populairder. Al op de bassischool zijn er meerdere kinderen in de klas die met Nike sneakers rondlopen. Een van de bekende kindersneakers zijn de Nike Air Zoom, welke voorzien zijn van lucht in de zool, waardoor er demping in zit. Deze sneakers sluiten heerlijk aan en zijn, net als vele andere Nike sneakers voor kinderen, voorzien van een flexibele zool die grip geeft op droge en natte ondergronden.​

Nieuwsbrief

Wil jij als eerste op de hoogte zijn wanneer Nike wordt toegevoegd aan het assortiment? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en SALE artikelen!

