Home

/

Inspiratie

/

MARLOU GASTBLOG: HET SNEAKER SEIZOEN

MARLOU GASTBLOG: HET SNEAKER SEIZOEN

Datum29 mei 2018

Ondanks dat de snerpende kou mij deze week nog deed kiezen voor een paar warme booties, lijkt het betere weer nu écht in zicht. Zonnestralen dienen zich opvallend vaak aan de laatste tijd. Dit weekend zet ik met plezier het klokje vooruit en droom ik voorzichtig van die heerlijke lentezon en festivals. En bij zon en festivals horen, jawel, sneakers! Eindelijk, we mogen weer! Ik ben een echte sneakerfan en kan dan ook niet wáchten om mijn nieuwe sneaker aanwinsten aan te kunnen trekken. Ik heb zin in de lente en zin in nieuwe sneakers! Ben jij er klaar voor?

De witte sneaker trend is je vast niet ontgaan afgelopen jaren, maar is ook dit jaar weer dé trend! En wat ben ik hier blij mee.. Niets fijner dan een paar hagelwitte sneakertjes waardoor mijn (toekomstige) zongebruinde beentjes nog bruiner lijken! En, een fijne bijkomstigheid, super gemakkelijk te combineren onder verschillende outfits!

Binnen de witte sneakertrend ontdekte ik verschillende subtrends. Deze zomer stijgen we wederom naar grotere hoogte! Opvallend zijn ook dit jaar de zogenaamde 'flatforms', ofwel de sneakers met plateauzolen. Super trendy en leuk te combineren onder zowel een skinny jeans als een rokje. Deze trend gaat al een aantal zomers mee, maar dit jaar in combinatie met opvallende details toch anders. Extreem grove zolen, toffe prints, extra stiksels, patches en gave materiaalcombinaties zijn key. Sportsneakers zijn al tijden niet meer alleen om op te sporten, maar een onmisbaar fashion item voor iedere trendy vrouw. Durf te combineren en draag ze onder zowel een rokje als stoere jeans. Trendy sneakers zijn het middelpunt van jouw outfit deze zomer!

We beginnen met een subtiele flatform sneaker. Hier combineer ik de Ann Rocks sneakers, onder een skinny jeans en trendy blouse met print. Deze trendy sneakers met platform zijn stijlvol en vrouwelijk door de slanke pasvorm en minimalistische look. Gemakkelijk te combineren en super leuk door de metallic details!

Zolen zijn sowieso een opvallend ding dit jaar. Voor de échte trendsetters (en durfals) onder ons zijn er naast de flatforms de 'dad sneakers', beter bekend als de 'Ugly sneakers'. Deze chunky sneakers met opvallend grove zolen zijn dé eyecatchers dit voorjaar. Deze trend was veelvuldig op de catwalks te zien bij onder andere Balenciaga en Kanye West. Zelfs ik moest even wennen aan de 'Ugly sneaker trend' maar in deze sneakers van Bronx vond ik het perfecte paar. Door de subtiele kleurencombinatie en leuke metallic details ben ik ze toch wel gaan waarderen. Hoe tof is deze combinatie? Combineer deze Bronx sneakers net zoals ik casual onder een leuk spijkerrokje met t-shirt of juist onder een toffe jeans.

Ben jij al gewend aan de Ugly Sneaker trend en houd jij van wat meer kleur? Dan zijn de Ann Rocks sneakers echt iets voor jou. Dit seizoen zien we de kleur rood veelvuldig in het straatbeeld, dus met deze rode 'dad sneakers' ben jij helemaal on trend. Daarnaast zijn die chunky sneakers met comfortabele zolen heerlijk om een hele dag op te dansen, een ideaal festival sneakertje dus!

Over festivals gesproken... Voor een festival kan jouw outfit wel wat extra 'spice' gebruiken. Een paar gave sneakers maken jouw outfit dan ook helemaal af. Sneakers met patches zijn dit seizoen een echte hit en daarom een absolute fashion musthave wat mij betreft. Hoe gaaf zijn deze Ann Rocks sneakers met panterprint patches? Comfortabel en trendy met een knipoog; Happy feet, happy you!

SNEAKER ADDICTS

De meeste mannen houden van sneakers en ook dit seizoen mogen jullie je sneaker garderobe weer aanvullen met nieuwe, frisse exemplaren. De trendkleuren onder de heren sneakers zijn dit seizoen wit en groen! Details zijn erg belangrijk. Sterker nog, details máken de sneaker deze zomer. Van minimalistische sneakers tot sneakers gehuld in verrassende kleur- en materiaalcombinaties, saai wordt het niet deze zomer. En; draag jouw sneakers zowel casual als netjes! Ook binnen de mannentrends spelen de witte sneakers een belangrijke rol dit seizoen. In combinatie met minimalistisch design daarnaast prachtig te combineren onder zowel een stoere jeans als een pantalon. In deze Puma sneakers vond Jurre de perfecte witte sneakers.

De tijd dat sneakers alleen werden gedragen onder een sportieve outfit is dus voorbij. En daarin gaan we een stapje verder. Tegenwoordig draag je sneakers niet alleen meer casual onder een stoere jeans, maar mogen heren sneakers zelfs worden gedragen een pak! Ga in dit geval wel voor een minimalistische sneaker, zoals de witte Puma sneaker hierboven.


Naast witte sneakers met minimalistisch design zien we ook veel groene sneakers met een iets stoerdere uitstraling voor heren. Een tof voorbeeld is deze groene sneaker van Puma. Super trendy door de mesh details, two tone zolen en het gebruik van verschillende materialen. Heb jij al leuke dingen gepland voor de lente? En welke sneakers passen het beste bij jou en de dingen die je gaat doen? Summertime!

Liefs Marlou