JE SCHOENENKAST OPRUIMEN

3 april 2020 

Nu je alle tijd van de wereld hebt, is dit het perfecte moment om je schoenenkast opnieuw in te delen! Niets is fijner dan een goed georganiseerde schoenenkast die eruitziet als om in te shoppen.

Wij hebben de meest handige tips voor jou op een rijtje gezet om zo het meeste uit je schoenen(kast) te halen waardoor jij weer volop van je leukste en mooiste schoenen kan genieten! Met deze tips heb je nooit meer schoenen stress! Jij weet straks precies welke schoenen jij wanneer kan gaan dragen!

Wat moet je doen?

 1. Haal allereerst alles uit je schoenenkast, echt alles! Zo begin je met een goed overzicht. Doe elk paar schoenen nog een keer aan. Zo weet je zeker welke schoenen je nog past en welke niet (dus weg kan doen, misschien maak je je vriendinnen er wel blij mee).
   
 2. Positioneer de schoenen op kleur. Op deze manier kan je zien hoe veel je van een bepaalde kleur of stijl hebt. Dit helpt je om items te verwijderen die je niet snel meer nodig hebt. Daarnaast krijg je een goed overzicht van hoeveel paar schoenen je nu eigenlijk hebt.
   
 3. Kijk goed welke schoenen netjes gepoetst zijn of je hakken niet versleten zijn en dat er niet al te diepe plooien in de neus van je schoen zitten. Om je schoenen goed te verzorgen hebben we bij Ziengs genoeg producten die jouw schoenen weer als nieuw laten lijken!
   
 4. Tenzij je alle schoenen regelmatig draagt, is er geen reden om stapels schoenstoffers en schoenendozen te hebben. Dus ruim dit ook op!
   
 5. Heb je te weinig ruimte? Geen probleem! Sneakers, sandalen en slippers passen makkelijk in een mand. Hiermee bespaar je ruimte.
   
 6. Wanneer je een paar schoenen minder vaak draagt, dan kan je deze schoenen bewaren in een plastic verpakking (zoals een doos). Hierdoor blijven de schoenen netjes en houd je stof op afstand.
   
 7. Maak van je kast je favoriete plek om te ‘winkelen’. Verdeel je schoenen in vier categorieën: sandalen/flats, sneakers, hakken, laarzen/boots. Vervolgens verdeel je ieder thema weer op kleur en plaats je de schoenen met de neus naar buiten gericht.

ET VOILAAA! Je kast is weer helemaal netjes.
Jij hoeft straks nooit meer je schoenenkast op te ruimen!

BASIS ITEMS
Zorg voor een goede basis met een aantal top schoenen in je eigen collectie. Een paar witte sneakers, zwarte pumps en een paar biker boots. Met deze schoenen kun je veel verschillende looks maken. Deze basis items vul je aan met schoenen van de laatste trends zoals bijvoorbeeld de dad sneakers. Speel met kleurcontrasten en materiaal zoals leer, suède en canvas. Zorg ervoor dat je de schoenen met veel items kan combineren. Hierdoor kan je dagelijks losgaan met het creëren van verschillende looks.

