Home

/

producten

Dames loafers

34producten

Loafers: dames voelen zich hierin de koningin zelve

Loafers: dames over de hele wereld zijn gek op deze regale schoenen, die ook wel door Queen Elizabeth herself werden gedragen. En natuurlijk wil iedere dame zich wel een koningin voelen, toch? Met deze mooie instappers lukt dat gegarandeerd!

Bij Ziengs hebben we dé perfecte loafers uitgezocht die comfort, trendy vibes en een vleugje chicness combineren, om je outfit af te maken met die dosis stijl die je zoekt. Van klassiek tot lekker gewaagd met luipaardprint: wat zijn jullie favoriete loafers, dames?

Loafers voor dames: zwart, of toch een kleurtje?

Eén kleur steekt er met kop en schouders bovenuit als het gaat om loafers voor dames: zwart. En ja, zwart is nu eenmaal zeer elegant en met vrijwel iedere outfit te combineren, dus waarom ook niet?

Toch zijn er zoveel andere kleurtjes dat het bijna zonde is om niet eens buiten je comfort zone te stappen. Een paar felpaarse loafers kan namelijk iedere outfit naar een hoger niveau tillen, juist doordat het zo onverwacht is. Of wat dacht je van bruineblauwe of groene loafers: lekker aards, maar ook heel eigentijds?

Creëer een bijzondere look met een van onze prachtige loafers, die niet alleen perfect passen bij zakelijke outfits, maar die ook een modieuze twist geven aan een casual jeans of een zomers rokje. Met onze uitgebreide selectie, van tijdloze modellen tot exemplaren met bijvoorbeeld kwastjes en bandjes, hoeft een outfit met een mooi paar dames loafers nooit saai te zijn!

Wat is het verschil tussen loafers en mocassins?

Ze worden vaak verward, maar eigenlijk zijn ze best verschillend: loafers en mocassins. Deze twee stijlen hebben een aantal verschillen die misschien wel subtiel, maar niet zó subtiel zijn.

Loafers hebben meestal een laag hakje, terwijl mocassins echt een platte zool hebben. Daarbij hebben mocassins meestal decoratieve veters aan de zijkant en/of voorkant, terwijl die bij loafers ontbreken.

Ook de oorsprong is anders: oorspronkelijk werden mocassins gedragen door de inheems bevolking van Noord-Amerika, terwijl loafers hun roots hebben in het vroeg 20ste-eeuwse Londen, waar ze favoriet waren onder de chique dames. 

Overigens zijn beide schoensoorten weer een vorm van instappers, waar we ook heel veel mooie paren van in onze collectie hebben.

Loafers met hak?

Veel dames zoeken wel naar ‘loafers met hak’, maar is dat eigenlijk niet een beetje dubbelop? We hebben namelijk nét geconstateerd dat loafers voor dames eigenlijk altijd een hak hebben, terwijl mocassins platte schoenen zijn. In werkelijkheid zit het wel iets genuanceerder.

Hoewel traditionele loafers inderdaad bekend staan om hun hak, is dat technisch gesproken een lage hak. Daarbij zijn er ook moderne exemplaren die géén hak hebben. Dat zijn dan wel loafers, omdat het echte instappers zonder (decoratieve) veters zijn. Aan de andere kant heb je dus ook loafers met een stuk hogere hak, om ze extra vrouwelijk en modieus te maken. Ook die shop je bij Ziengs, waar we de perfecte schoenen voor elke dame hebben!

De hipste trend: chunky loafers voor dames

Een trend waar wij zelf weg van zijn, zijn de chunky loafers voor dames. Deze opvallende schoenen hebben nog steeds de klassieke elegantie van een gewone loafer, maar dan met een trendy, chunky zoolontwerp. Zo geef je elke outfit een eigentijdse uitstraling! Of je nu gaat shoppen, een avondje uit gaat of juist de dag doorbrengt op kantoor, met chunky loafers ben je altijd on trend. Bij Ziengs hebben we de hipste exemplaren van topmerken! Neem bijvoorbeeld Gabor loafers, Linea Zeta loafers of loafers van Tamaris, die je allemaal binnen onze collectie vindt!

Loafers: dames bestellen ze online bij Ziengs!

Zijn jullie ook zo verknocht aan onze dames loafers? Jouw favoriete paar bestel je eenvoudig online bij Ziengs! Binnen een paar klikken heb jij de mooiste exemplaren uit onze topcollectie in huis, zonder dat je daar lang op te wachten. Vandaag besteld is namelijk vanavond nog verzonden!

Nog persoonlijk advies nodig? Kom dan eens langs in een van onze winkels of neem contact op met onze klantenservice, die je graag verder helpt. Passen kan gemakkelijk bij ons op locatie of gewoon bij jou thuis, want bij Ziengs is retourneren geen enkel probleem. Dus, waar wacht je nog op? Aarzel niet langer en bestel die loafers, dames!