Home

/

producten

Puma

122producten

PUMA

Tussen 1924 en 1948 produceerde Rudolf Dassler en zijn broer hardloopschoenen vanuit hun eigen fabriek: Gebrüder Dassler Schuhfabrik (De Gebroeders Dassler Schoenen Fabriek). Hun grootste succes was dat de Amerikaanse hardloper Jesse Owens met de Dassler spikes 4 gouden medailles won op de Berlijnse Olympische Spelen in 1936. Daarnaast kreeg het kleine schoenenbedrijf in Herzogenaurach veel aandacht met in totaal 7 gouden medailles, 5 bronzen medailles, 5 olympische records en 2 wereldrecords dat jaar! Na de Tweede Wereldoorlog verliet Rudolf het bedrijf en begon zijn eigen schoenen bedrijf, genaamd PUMA. Puma begon zich in 1948 (het oprichtingsjaar) gelijk te richten op de vele atleten. Na 60 jaar blijft Puma streven naar het beste design en innovatie voor de beste atleten in de wereld. De Duitse sprinter held Heinz Futterer, bekend als de 'White Flash', nam het goud mee naar huis met de Puma Makanudo atletiekschoenen aan. Twee jaar later overtrof hij dat met het wereldrecord sprinten op de 100 meter in Yokohama. Hij bleef ongeslagen tussen 1953 en 1955, totdat een paar jaar later een Duitse sprinter Armin Hary op Puma goud won op de Rome Olympische Spelen.

Puma Basket (Heart), Puma Suede, Puma Mid bij Ziengs Schoenen

In de collectie van Ziengs Schoenen zijn Puma's van verschillende collectielijnen en in verschillende kleuren te koop. Zo zijn er de populaire Puma Basket Heart en Puma Basket Suede te koop, hippe sneakers met grote veters!

Gratis verzending vanaf € 39,99

Bij Ziengs bezorgen we je Puma bestelling gratis bij jou thuis vanaf € 39,99! Mocht het onverhoopt niet zijn wat je er van had verwacht, dan kun je je bestelling bij Ziengs altijd binnen 30 dagen gratis retourneren. Wanneer je vandaag bestelt, dan is de kans groot dat je morgen je nieuwe Puma bestelling al in huis hebt!