Home Verzorgingsadvies per materiaal
VERZORGINGSADVIES PER MATERIAAL

Bij Ziengs verkopen we schoenen die gemaakt zijn van vele verschillende soorten materialen. Ieder materiaal verdient een goede behandeling en moet op de juiste manier onderhouden worden. Omdat wij precies weten welk Collonil product je moet gebruiken geven wij een vrijblijvend advies wanneer je een paar schoenen in jouw winkelmandje hebt geplaatst. Kom je er nog niet uit en/of heb je vragen? Bezoek dan één van onze Ziengs filialen of neem contact met ons op, wij helpen je graag! Hier geven we je het beste advies voor de verzorging van de verschillende soorten materiaal.

Hoe verzorg je, je leren schoenen? 

Voelt het leer glad aan en is het dof of zacht glanzend? Is het materiaal donker en wordt het tijdens het dragen lichter van kleur? Dan kun je het gladde leer of gevette leer het beste behandelen met de Collonil Wax leather spray. Het bijenwas verzorgt en beschermt het leer!

Zijn je schoenen van lakleer?

Gebruik dan de Collonil Lack Polish zodat de glans terugkeert en het niet statisch wordt. Door de polish regelmatig te gebruiken worden barstjes in de lak voorkomen. 

Zijn je schoenen voorzien van een reptielen-print? 

Of zit er een metallic laag op de leren schoenen? Behandel het reptielleer of metallic met de Collonil Nanopro spray. Deze spray beschermt tegen vlekken en vocht. Verwijder vlekken met een zachte vochtige doek. 

Is het leer van de schoenen ruw of mat? Heeft het iets weg van suède maar is het net wat fijner? 

Nubuckleer is de bovenkant van de huid zonder een toplaag. Er kunnen gladde plekken ontstaan tijdens het dragen, dit is het beste te behandelen met de Collonil Wax Leather spray. Het bijenwas verzorgt en beschermt het nubuckleer. De schoenen kunnen het beste worden schoongemaakt met een zachte, vochtige doek.

Hoe verzorg je, je suède schoenen? 

De onderkant van de huid wordt suède genoemd. Door het dragen, krijgt suède gladde plekken welke je met een suèdeborstel kunt borstelen om ze weer ruw te maken. Met de Collonil Nanopro spray worden de suède schoenen beschermt tegen vocht en vlekken. Met behulp van een zachte vochtige doek kun je de suède schoenen schoonmaken. 

Hoe verzorg je gevet suède en nubuckleren schoenen? 

Doordat het gevet is zal het materiaal van de schoenen donker zijn, dit kan tijdens het dragen veranderen. Door de schoenen, die van suède en nubuckleer zijn gemaakt, te behandelen met Collonil Wax Leather spray wordt het materiaal beschermt. Het is verstandig om het materiaal met een zachte en vochtige doek schoon te maken. 

Hoe verzorgt u schoenen van canvas en textiel? 

Alle elastische materialen en canvas zijn materialen die onder textiel vallen. Deze materialen zijn het beste te behandelen met de Collonil Nanopro spray. De spray beschermt het materiaal tegen vocht en vlekken. Het is verstandig om de vlekken met een zachte vochtige doek te weg te nemen.

