Home Retourneren
RETOURNEREN

Retourvoorwaarden

Retourneren is gratis bij Ziengs Schoenen in Nederland. Je kunt jouw bestelling binnen 30 dagen na aflevering retourneren in de winkel of via ons antwoordnummer. 

Voor het retourneren van internetbestellingen gelden de volgende voorwaarden: 

 • Binnen 30 dagen na de levering. 
 • Het artikel is compleet en niet beschadigd en in een zo oorspronkelijk mogelijke staat.
 • Schoenverzorging kan niet geretourneerd worden.
 • Mondkapjes kunnen niet geretourneerd worden.

Na het ontvangen van een retour in ons magazijn wordt het bedrag binnen 7 werkdagen op jouw bankrekening teruggestort. LET OP: als je een andere maat of een ander artikel wenst te ontvangen, dan kun je een nieuwe bestelling plaatsen op onze website.

Retourneren in de winkel

Retourneer uw aankoop via één van onze Ziengs winkels en ontvang jouw aankoopbedrag na uiterlijk vijf werkdagen terug op je rekening. 

 • Ga met jouw bestelling naar een van onze Ziengs winkels 
 • Neem altijd de meegeleverde factuur EN retourformulier mee. 
 • Geef de bestelling, factuur en retourformulier af bij de kassa. 
 • De medewerker zal de retour voor je verwerken, je ontvangt jouw aankoopbedrag na uiterlijk vijf werkdagen terug op je rekening.
 • Je betaalt géén retourkosten. 
 • Ook afgeprijsde artikelen mogen geretourneerd worden. 
 • Indien gekocht in de winkel, neem dan jouw kassabon mee. 
 • Indien gekocht in de webshop, dan kun je de producten tot een maximaal bedrag van €220,- ook in de winkel retourneren, mits er genoeg geld in de kassa aanwezig is.
 • Wanneer je gekozen hebt voor achteraf betalen via Riverty dan kun je de artikelen niet retourneren in een filiaal, maar moet je deze met PostNL retourneren. Alleen op die manier komt de factuur te vervallen. 

Retourneren per post

Vanuit Nederland retourneren? 

Retourneer jouw bestelling via het antwoordnummer: Ziengs Schoenen, Antwoordnummer 191, 9400 VB Assen. 

Vul het retourformulier volledig in (dit formulier vind je bij jouw bestelling). Geef op het formulier duidelijk aan wat je wilt retourneren. 
LET OP: als je een andere maat of een ander artikel wenst te ontvangen, dan kun je een nieuwe bestelling plaatsen op onze website. Ook afgeprijsde artikelen mogen geretourneerd worden, mits deze zending voldoet aan de voorwaarden. Stuur altijd jouw aankoopbon mee! 

Voeg de artikelen samen in originele doos + verzenddoos met het ingevulde retourformulier in het pakket. Plak de bijgevoegde retoursticker op het pakket: Ziengs Schoenen, Antwoordnummer 191, 9400 VB Assen. Geef het pakket ongefrankeerd af bij een PostNL Postkantoor of Servicepunt. 

Indien jouw bestelling succesvol retour is gestuurd, ontvang je per e-mail een ontvangstbevestiging. Bewaar dit bewijs goed. Mocht je binnen 14 dagen nog geen ontvangstbevestiging hebben ontvangen, neem dan contact op met onze klantenservice. 

Vanuit België retourneren? 

Dit kan op de volgende manier: 

Het pakket mag geretourneerd naar Ziengs schoenen, Industrieweg 34, 9403 AB, Assen (Nederland). De kosten van de retourzending moet je zelf betalen. 

Vul het retourformulier volledig in (dit formulier vind je bij jouw bestelling). Geef op het formulier duidelijk aan wat je wilt retourneren. 
LET OP: als je een andere maat of een ander artikel wenst te ontvangen, dan kun je een nieuwe bestelling plaatsen op onze website. Ook afgeprijsde artikelen mogen geretourneerd worden, mits deze zending voldoet aan de voorwaarden. Stuur altijd jouw aankoopbon mee! 

Voeg de artikelen samen in originele doos + verzenddoos met het ingevulde retourformulier in het pakket. Vanuit België dien je het pakket wel te frankeren (Zie retourneren vanuit België).

Indien jouw bestelling succesvol retour is gestuurd, ontvang je per e-mail een ontvangstbevestiging. Bewaar dit bewijs goed. Mocht je binnen 14 dagen nog geen ontvangstbevestiging hebben ontvangen, neem dan contact op met onze klantenservice. 

Fashioncheque retouren 

Heb je een artikel (deels) met een Fashioncheque betaald en heb je deze via de post geretourneerd? Dan krijg je het bedrag dat je met de Fashioncheque hebt betaald, teruggestort op de kaart. 

Retourformulier

Het retourformulier is bijgevoegd bij jouw bestelling. Ben je je retourformulier kwijt? Download dan onderstaand retourformulier

Retourformulier kwijt? [download hier]

Herroepingsrecht

Het retourneren van je bestelling doe je het gemakkelijkste door gebruik te maken van het bij de bestelling geleverde retourformulier. Hierop staat stapsgewijs beschreven hoe het retourneren in zijn werk gaat.

Je kunt er ook voor kiezen om gebruik maken van het Europees modelformulier voor herroeping. Dit is echter niet verplicht.

Bekijk hier het formulier voor herroeping

 

