Home Retourneren
RETOURNEREN EN RUILEN

Retour- en ruilvoorwaarden

Retourneren en ruilen is gratis bij Ziengs Schoenen in NL. Je kunt jouw bestelling binnen 14 dagen na aflevering retourneren of ruilen in de winkel of via ons antwoordnummer. 

Voor het ruilen en retourneren van internetbestellingen gelden de volgende voorwaarden: 

 • Binnen 14 dagen na de levering. 
 • Het artikel is compleet en niet beschadigd en in een zo oorspronkelijk mogelijke staat.
 • Schoenverzorging kan niet geretourneerd worden.
 • Mondkapjes kunnen niet geretourneerd worden.
 • Wil je het artikel omruilen voor een andere maat? Geef dit dan aan op het bijgevoegde retourformulier en stuur dit mee met het pakket. Na het ontvangen van een retour in ons magazijn wordt het bedrag binnen 7 werkdagen op jouw bankrekening teruggestort. LET OP: ruilen kan alleen voor een andere maat. Als je een ander artikel wenst te ontvangen, dan kun je een nieuwe bestelling plaatsen op onze website.

Retourneren en ruilen in de winkel

Retourneer of ruil uw aankoop via één van onze Ziengs winkels en ontvang jouw aankoopbedrag direct retour. 

 • Ga met jouw bestelling naar een van onze Ziengs winkels 
 • Neem altijd de meegeleverde factuur EN retourformulier mee. 
 • Geef de bestelling, factuur en retourformulier af bij de kassa. 
 • De medewerker zal de ruiling of retour voor je verwerken, je ontvangt jouw aankoopbedrag direct retour of ruilt het artikel voor een ander artikel 
 • Je betaalt géén retourkosten. 
 • Ook afgeprijsde artikelen mogen geruild en geretourneerd worden. 
 • Indien gekocht in de winkel, neem dan jouw kassabon mee. 
 • Indien gekocht in de webshop, dan kun je de producten tot een maximaal bedrag van €220,- ook in de winkel retourneren, mits er genoeg geld in de kassa aanwezig is.
 • Wanneer je gekozen hebt voor achteraf betalen via AfterPay dan kun je de artikelen niet retourneren in een filiaal, maar moet je deze met PostNL retourneren. Alleen op die manier komt de factuur te vervallen. 

Retourneren en ruilen per post

Vanuit Nederland retourneren? 

Retourneer of ruil jouw bestelling via het antwoordnummer: Ziengs Schoenen, Antwoordnummer 191, 9400 VB Assen. 

Vul het retourformulier volledig in (dit formulier vind je bij jouw bestelling). Geef op het formulier duidelijk aan wat je wilt ruilen en/of retourneren. 
LET OP: ruilen kan alleen voor een andere maat. Als je een ander artikel wenst te ontvangen, dan kun je een nieuwe bestelling plaatsen op onze website. Ook afgeprijsde artikelen mogen geruild en geretourneerd worden, mits deze zending voldoet aan de voorwaarden. Stuur altijd jouw aankoopbon mee! 

Voeg de artikelen samen in originele doos + verzenddoos met het ingevulde retourformulier in het pakket. Plak de bijgevoegde retoursticker op het pakket: Ziengs Schoenen, Antwoordnummer 191, 9400 VB Assen. Geef het pakket ongefrankeerd af bij een PostNL Postkantoor of Servicepunt. 

Indien jouw bestelling succesvol retour is gestuurd, ontvang je per e-mail een ontvangstbevestiging. Bewaar dit bewijs goed. Mocht je binnen 14 dagen nog geen ontvangstbevestiging hebben ontvangen, neem dan contact op met onze klantenservice. 

Vanuit België retourneren? 

Dit kan op de volgende manier: 

Het pakket mag geretourneerd naar Ziengs schoenen, Industrieweg 34, 9403 AB, Assen (Nederland). De kosten van de retourzending moet je zelf betalen. 

Vul het retourformulier volledig in (dit formulier vind je bij jouw bestelling). Geef op het formulier duidelijk aan wat je wilt ruilen en/of retourneren. 
LET OP: ruilen kan alleen voor een andere maat. Als je een ander artikel wenst te ontvangen, dan kun je een nieuwe bestelling plaatsen op onze website. Ook afgeprijsde artikelen mogen geruild en geretourneerd worden, mits deze zending voldoet aan de voorwaarden. Stuur altijd jouw aankoopbon mee! 

Voeg de artikelen samen in originele doos + verzenddoos met het ingevulde retourformulier in het pakket. Vanuit België dien je het pakket wel te frankeren (Zie retourneren en ruilen vanuit België).

Indien jouw bestelling succesvol retour is gestuurd, ontvang je per e-mail een ontvangstbevestiging. Bewaar dit bewijs goed. Mocht je binnen 14 dagen nog geen ontvangstbevestiging hebben ontvangen, neem dan contact op met onze klantenservice. 

Fashioncheque retouren 

Heb je een artikel (deels) met een Fashioncheque betaald en heb je deze via de post geretourneerd? Dan krijg je het bedrag dat je met de Fashioncheque hebt betaald, teruggestort op de kaart. 

Retourformulier

Het retourformulier is bijgevoegd bij jouw bestelling. Ben je je retourformulier kwijt? Download dan onderstaand retourformulier

Retourformulier kwijt? [download hier]

Herroepingsrecht

Het retourneren van je bestelling doe je het gemakkelijkste door gebruik te maken van het bij de bestelling geleverde retourformulier. Hierop staat stapsgewijs beschreven hoe het retourneren in zijn werk gaat.

Je kunt er echter ook voor kiezen om gebruik maken van het Europees modelformulier voor herroeping. Dit is echter niet verplicht.

Bekijk hier het formulier voor herroeping

 

