Veelgestelde vragen


RETOURNEREN EN RUILEN
Hoe retourneer ik een artikel?
Je kan jouw artikel retourneren in een Ziengs filiaal of per post. Ga je naar een van onze winkels? Vergeet dan niet het ingevulde retourformulier samen met jouw kassabon of factuur mee te nemen. Je kan de bestelling ook kosteloos retour sturen per post vanuit Nederland. Stuur hiervoor het artikel samen met het ingevulde retourformulier in de originele doos op naar: Ziengs Schoenen, antwoordnummer 191, 9400VB Assen. Bewaar voor alle zekerheid je verzendbewijs totdat je een retourbevestiging van ons ontvangt.
Ik heb een artikel retour gestuurd om te ruilen, wanneer ontvang ik mijn nieuwe artikelen?
Het nieuwe artikel wordt verstuurd wanneer het retour gezonden artikel door Ziengs is ontvangen en goedgekeurd. Op dit moment ontvang je een email van ons.
Hebben jullie mijn retourzending ontvangen?
In jouw account kun je nakijken of wij jouw retourzending ontvangen hebben. Log in en ga naar ‘Mijn Ziengs’ om bij jouw bestellingen na te kijken of wij de ruiling of retour ontvangen hebben.
Ik heb een artikel retour gestuurd, wanneer ontvang ik mijn geld retour?
Momenteel is het erg druk. Hierdoor duurt het verwerken van retourzendingen langer dan gebruikelijk. Er wordt met man en macht gewerkt om alle retourzendingen zo snel mogelijk te verwerken. We raden aan om het verzendbewijs van de retourzending van je pakket te bewaren tot je retour is verwerkt. Is er maar een gedeelte van je retour verwerkt? Dit gebeurt wel eens. Maak je geen zorgen, de rest van je retourzending verwerken we op een later moment. Zodra de retour gezonden artikelen worden goedgekeurd en geaccepteerd door Ziengs zal de terugbetaling in behandeling worden genomen. De terugbetaling vindt daarna plaats binnen 7 werkdagen. Indien je voor Afterpay hebt gekozen zal je factuur, afhankelijk van je bestelling, geheel of gedeeltelijk worden geannuleerd. Heb je al betaald? Dan zal dit bedrag binnen enkele werkdagen door Riverty worden teruggestort op je rekening.
En wat zijn de kosten als ik mijn bestelling wil ruilen of retourneren?
Ruilen en retourneren vanuit Nederland is kosteloos. Woon je in België? Dan zijn de kosten voor ruilen of retourneren voor eigen rekening.
Kan ik mijn bestelling ruilen?
Je kunt jouw artikel ruilen voor een andere maat. Als je een ander artikel wenst te ontvangen, dan kun je een nieuwe bestelling plaatsen op onze website.
Mogen afgeprijsde artikelen ook geruild of geretourneerd worden?
Ook afgeprijsde artikelen mogen geruild of geretourneerd worden. Bij retourzending ontvang je jouw geld terug.
BESTELLEN
Waarom is mijn pakket nog niet geleverd?
Door de grote drukte bij onze bezorgdienst zijn veel bestellingen vertraagd. Op dit moment ervaren we vertragingen van meerdere dagen. We zijn samen met onze bezorgdienst bezig deze achterstand zo spoedig mogelijk in te lopen. Zodra je pakket is opgehaald door de bezorgdienst ontvang je een mail hierover.
Mijn Pakket is nog niet ontvangen door PostNL
Bij je trackcode zie je de melding dat je pakket nog niet is ontvangen door PostNL, terwijl wij je een mail hebben verstuurd dat je pakket verwerkt is. Je pakket is dan nog niet door PostNL bij ons centrale magazijn afgehaald, maar staat klaar om afgehaald te gaan worden. Houdt je trackcode in de gaten, deze zal gaan veranderen zodra de barcode is ingelezen in het systeem van PostNL.
Hoe weet ik wat de status van de verzending van mijn bestelling is?
Via de track & trace code die je van ons per mail ontvangt kun je jouw pakket volgen. Heb je een Ziengs account? Dan kan je daar ook de meest actuele status van jouw bestelling bekijken.
Hoe lang duurt het voordat ik mijn bestelling ontvang?
Op dit moment is het erg druk bij PostNL en daardoor zijn de levertijden langer dan je van ons gewend bent. Zodra jouw bestelling ons magazijn verlaat ontvang je een email met een track & trace code van PostNL waarmee je de bestelling kan volgen.
Hoe plaats ik een bestelling bij Ziengs?
Je kunt heel gemakkelijk bestellen bij Ziengs (ook met je tablet of smartphone!). Zoek in de webshop naar het artikel naar keuze, kies jouw maat en plaats deze in jouw winkeltas. Vervolgens doorloop je de stappen in de kassa en wanneer de betaling is geslaagd is je bestelling geplaatst. Je ontvangt een bevestigingsmail om je bestelling te bevestigen.
BETALEN
Ik heb een artikel retour gestuurd, wanneer ontvang ik mijn geld terug?
Zodra de retour gezonden artikelen worden goedgekeurd en geaccepteerd door Ziengs zal de retourbetaling in behandeling worden genomen. Retourbetaling vindt plaats binnen 7 werkdagen. Indien je voor Afterpay hebt gekozen zal je factuur, afhankelijk van je bestelling, geheel of gedeeltelijk worden geannuleerd. Heb je al betaald? Dan zal dit bedrag binnen enkele werkdagen door Afterpay worden teruggestort op je rekening.
Zijn er verzendkosten?
Het verzenden van een bestelling naar Nederland of België is gratis vanaf € 39,99. Voor bestellingen onder € 39,99 rekenen we € 3,50. Voor verzending naar Duitsland berekenen we € 6,95 verzendkosten.
Op welke manieren kan ik betalen?
Bij Ziengs kun je veilig en gemakkelijk betalen met iDEAL, PayPal, Fashioncheque of met jouw creditcard. Ook kun je vanuit België veilig betalen via Bancontact Mister Cash. Je kunt ook achteraf betalen met Riverty.
Kan ik online kroontjes sparen en deze online laten verzilveren?
Zeker! Wanneer je je aanmeldt als VIP klant bij Ziengs dan ontvang je kroontjes bij al je aankopen. Bij elke €25 die je bij Ziengs besteedt, ontvang je 1 kroontje. 16 gespaarde kroontjes geven je direct €25 shoptegoed op alle niet-afgeprijsde artikelen vanaf €25. Kijk voor alle informatie hier: https://www.ziengs.nl/vip/ of neem contact op met onze klantenservice.
Waar verzilver ik mijn kortingscode?
Je kan jouw kortingscode in de winkeltas invullen, wanneer je klikt op ‘Heb je een kortingscode?’ en vervolgens op ‘voeg toe’. Het kortingsbedrag wordt dan direct in mindering gebracht op het aankoopbedrag.


