JITKSE GASTBLOG: HOWDY PARTNER

10 maart 2020 

Tevreden luister ik naar het klikkende geluid van de hakken onder mijn nieuwe boots. Met een take-away koffie in de hand zet ik mijn hoed op en loop de regen in. Weg van het station, richting de stad. De drukte verwelkomt me en ik pas er met mijn nieuwe aanwinst perfect in.

Voordat ik op mijn werk aankom, heb ik zo’n vijf minuten om te zoeken naar andere mensen die deze trend volgen. Observerend naar nog een paar cowboylaarzen, spot ik ze al snel. Ik zie ze gecombineerd met een lange jurk die tot de enkel valt, met een oversized blazer of een gilet. Of met een wijde broek die de volledige hoogte van de schoen bedekt en enkel de neus laat zien met een grof gebreide trui. Allemaal weer inspiratie voor de volgende dag of de dag erna, want dit paartje blijf ik de komende tijd dragen.


Vorig jaar zag ik ze voor het eerst vaker voorbij komen, tijdens het festivalseizoen. Gecombineerd met shorts of zomerse jurkjes staan ze ontzettend stoer. Het heeft mij even gekost er aan toe te geven, maar nu het zonnetje steeds vaker gaat schijnen krijg ik zin in dit soort boots.

Eigenlijk moet ik je eerlijk toegeven dat dit sowieso de eerste trend weer is die ik volg waar een hak aan te pas komt. Ik kreeg de schoenen met prachtige hakken niet gecombineerd met het momlife en vreesde voor mijn enkels bij iedere keer dat er weer één van de glijbaan dreigde te vallen of als de oudste die net leerde fietsen plots de grootste vaart opzette. Maar met dit laarsje combineer ik makkelijk het stadsleven, waar ik de helft van de tijd te vinden ben, met de kinderen.


Op het werk gearriveerd ga ik nog heel even online om te zoeken naar de perfecte cowboylaarsjes voor mijn dochtertje. Ik zie het al helemaal voor me, de eerste warme lentedag van het jaar samen met een lange rok, een wit shirt en deze laarsjes. Content begin ik aan de dag terwijl ik nog even naar buiten kijk naar de zon. Yee-ha, let the spring begin!

