JITSKE GASTBLOG: Feeling that 90’s vibe

14 mei 2020 

‘So tell me what you want, what you really, really want’ neurie ik telkens als ik mijn platform chuncky schoenen aantrek. Het geeft mij een flashback naar de vroeger toen ik bijna hetzelfde exemplaar had, zo’n 25 jaar geleden. Als echte Spice Girls-fan paradeerde ik met trots op mijn sneakers. Nu deze trend weer terug is kan ik hier weer dagelijks van genieten, want die inner Spice Girl is bij mij nooit helemaal weggeweest.

Bij deze trend koos ik voor witte Buffalo’s, en het is echt de meest makkelijke zomerschoen. Ik hou ervan hoe deze schoen bij iedere outfit een statement maakt. Onder een korte jurk, waarbij de schoen in zijn geheel te zien is. Onder een lange jurk of flared pants, waar de zool en de neus zichtbaar blijft voor een tof geheel. En natuurlijk onder een skinny- of momjeans, waarbij de schoenen ook alle aandacht trekken.


Zelf combineer ik de schoenen het liefst met een ‘all-white’ outfit, want daar zijn de komende zomermaanden perfect voor. Een lange jurk of een flared pants met een satijnen top in witte of beige tinten. Nog een leuke hoed erbij en ik kan beginnen met genieten tijdens de (komende) warme tempraturen.

Ondanks dat ik voor de ‘veilige’ witte variant ben gegaan, heb je ze ook in een zomers kleurtje. Vooral in pasteltinten ontzettend leuk. Met wat extra lef kun je ook gaan voor een zilveren of zwarte variant, dan vallen ze nog een tikje extra op. En ook bij deze varianten geldt, je kunt ze eigenlijk overal onder dragen.

Draaiend voor de spiegel verander ik nog eenmaal van jurk. ‘Ja, dit is de beste keuze’ denk ik, terwijl ik nog een blik werp op mijn spiegelbeeld. Met een liedje van de Spice Girls in mijn hoofd pak ik mijn schoudertasje en zonnebril. Klaar voor nog een zomerse dag.

