do you come from the land down under?

 4 oktober 2019

Draag jij al een paar worker boots?

Bij Ziengs geven we de voorkeur aan Nederlands boven Engels. Toch is dat wel eens moeilijk als het over trends gaat. Want werkschoenen… Die verkopen we hier absoluut niet. Dit gaat niet over stalen neuzen, zwart- wit geblokte veters en details waardoor je goed zichtbaar bent. Nee, dit gaat over stijlvolle worker boots. Stoere laarzen en grove boots voor heren. Die soms zelfs een beetje sexy zijn ;-)

Worker boots kenmerken zich door de hoogte van vaak tot boven de enkel. Daarnaast hebben ze meestal veters en zijn ze soms ook voorzien van gespen, lussen op de achterkant en soms een voering van imitatie- of schapenwol. De boots worden veelal uitgevoerd in mooie natuurlijke kleuren zoals cognac, groen en bruin. Meestal zijn ze voorzien van een lage hak.


De 6 inch-boot van Timberland is natuurlijk al jaren gewaardeerd in deze categorie. Tijdloos, stevig en duurzaam. Maar het is niet de enige. Ook Panama Jack timmert al even aan de weg en heeft een groot assortiment boots binnen Ziengs. Deze, in Spanje geproduceerde, schoenen staan ook bekend om hun kwaliteit. Ze worden veelal met de hand gemaakt en ze kunnen wel tegen een stootje. Droeg je deze schoenen altijd vooral om de hond uit te laten? Dit jaar mag je ze ook op straat laten zien.

Ook het merk Bugatti is goed in het produceren van stoere, stijlvolle worker boots. Deze zijn net iets fijner gemodelleerd dan de boots van Panama Jack en Timberland, maar zijn ook iets meer op de trend. Je vindt ze met dierenprints en verschillende inzetten. Ons eigen merk Invinci moet je ook niet onderschatten. Dit najaar is het merk goed vertegenwoordigd met verschillende worker boots.


Worker boots zijn ideaal voor de winter. Met stoere materialen zoals grof en gewaxt leer en grove zolen houd jij je voeten lekker warm en droog, zonder uit te glijden. Bovendien kun je er uren op lopen zonder last van je voeten te krijgen.

