HET SUCCES VAN DE CHELSEA BOOT 

11 november 2021 

Het kan je bijna niet ontgaan zijn, de opmars van de Chelsea boot, ofwel de robuuste enkellaarzen met elastische inzetten aan de zijkanten. Met deze comfortabele, modieuze schoen (verkrijgbaar voor dames, heren en kinderen) kun je alle kanten op; van casual tot chic.

Wij helpen jullie graag modieus en zelfverzekerd voor de dag te komen. De Chelsea boot is daarbij nu onmisbaar. Naast de donkergekleurde varianten zijn we in het voorjaar ook gestart met lichtgekleurde items. Sindsdien zijn ze niet aan te slepen! En terecht, want we zijn er zelf ook helemaal weg van!


Het model ‘Chelsea boot’ was rond 1850 bij ruiters en wandelaars al heel populair als vrijetijdsschoen. De naam ‘Chelsea boot’ ontstond pas 100 jaar later in de Londense wijk met dezelfde naam. Chelsea was van oorsprong een vissersdorp en werd al in de 17e eeuw ‘het dorp met de vele paleizen’ genoemd. Eind 19e eeuw was het een trekpleister voor artiesten en dichters. Toen de kunstzinnige en modebewuste inwoners rond 1950 massaal de makkelijke en veelzijdige enkellaarsjes gingen dragen, ontstond in de media de term ’Chelsea boot’. Zelfs de Beatles waren fan!

De huidige Chelsea boots zijn dus weer helemaal in de mode. Ze zijn er in allerlei eigentijdse kleuren en modellen, waaronder de crèmekleurige variant. En veelzijdiger dan ooit! Vanwege het comfort doen ze het nog steeds prima als vrijetijdsschoen, terwijl ze door de modieuze look ook uitstekend als nette of zelfs chique schoen gedragen kunnen worden. Ze vervangen moeiteloos je sneakers onder je casual jeans, maar zijn ook een goed alternatief voor je nette schoenen onder je pantalon of jurk/rok. Kies je een model met hak, dan kunnen ze zelfs in plaats van je pumps.


We hebben een uitgebreide collectie Chelsea boots. De schoen kenmerkt zich allereerst door de elastische inzetten rondom de enkels, waardoor ze goed aansluiten. Geen rits of veters dus, waardoor je ze snel en gemakkelijk aan- en uittrekt. Andere kenmerken zijn het comfortabele voetbed en de stoere, stevige zool met grof profiel. Of je nu gaat voor een klassieke zwarte of een hippe taupe variant, een leren, suède of synthetisch model, een lage of een hoge ... met de Chelsea boots zit je helemaal goed!

