2022 WORDT HET JAAR VAN DE WANDELAAR

1 januari 2022 

Drie, twee, één… Happy New Year! Het nieuwe jaar is alweer even begonnen en voor veel mensen betekent dit dat het tijd is voor goede voornemens. Met het kerstdiner achter de kiezen lijkt een abonnement op de sportschool plotseling best een goed idee. Maar het kan ook anders, bijvoorbeeld door lekker de natuur in te trekken!

We weten allemaal dat veel bewegen goed voor ons is, maar je ertoe zetten is en blijft soms lastig. Het maken van een fijne wandeling is daarentegen laagdrempelig en geeft energie. Of je nu het bos in trekt met familie, met een vriendin een stadswandeling maakt of als echte fanatiekeling een pittige route bewandelt, goede wandelschoenen zijn een musthave. Zo voorkom je vermoeide voeten en haal jij met gemak de 10.000 stappen per dag. Tijd om een weddenschap met iemand aan te gaan!

 

De perfecte pasvorm
De meeste wandelschoenen zijn geschikt voor diverse doeleinden waardoor het vinden van de juiste schoenen geen ingewikkelde zaak meer is. Toch zijn er enkele aspecten waarop je kunt letten bij aanschaf: een extra brede pasvorm, een waterdicht bovenwerk of een uitneembaar voetbed, zoals bij de wandelschoenen van Grisport. Kies stijlbewust en maak je outfit compleet met schoenen die je zowel casual als fancy kan dragen. Dat maakt wandelen naar je werk opeens een stuk comfortabeler. Inspiratie nodig? Bekijk dan eens onze wandelschoenen van Gabor, Grisport, Timberland, Skechers of Ecco. Om het nog makkelijker te maken, hebben wij onze top 10 beste wandelschoenen voor je op een rijtje gezet.

Walking on sunshine
Met het juiste paar schoenen gaat de rest vanzelf, maar een lekkere playlist maakt je trip nog net iets gezelliger. De juiste beats helpen je te motiveren en zorgen voor een fijn wandelritme. Wandelen is daarnaast een geliefd metafoor onder vele songwriters. Van Nancy Sinatra tot aan Dire Straits, de lijst met inspirerende wandelmuziek is eindeloos. Wij hebben alvast onze favorieten onder elkaar gezet. Oortjes in, wandelschoenen aan en gaan!

1. These Boots Are Made for Walkin’ - Nancy Sinatra
2. Walk. All Over You - AC/DC
3. You’ll Never Walk Alone - 1963
4. Walk of Life - Dire Straits
5. I’m Gonna Be (500 Miles) - The Proclaimers
6. Walk Like an Egyptian - The Bangles
7. Walk On The Wild Side - Lou Reed
8. Walking On Sunshine - Katrina & the Waves
9. I Can’t Dance - Phil Collins
10. Footloose - Kenny Loggins

