VERVEELTIPS VOOR KIDS!

30 maart 2020 

Heb jij ook alle denkbare spelletjes al gedaan met je kinderen? Weet je niet meer hoe je ze nu nog kan vermaken? Geen stress! Wij hebben hier een aantal leuke tips om je kinderen de hele dag te vermaken.

TIP 1: ZIENGS KLEURPLATEN
Print de leukste kleurplaat uit en laat deze inkleuren door je kids!
Je vindt onze Ziengs kleurplaten HIER!

Haal snel de stiften en kleurpotloden tevoorschijn voor je kids! Want deze Ziengs dieren willen heel graag ingekleurd worden! Als je kinderen klaar zijn met kleuren, kan je de kleurplaat in een envelop doen en opsturen naar opa & oma ;-)


TIP 2: SCHOENEN PIMPEN
Hoe leuk is het om nieuw leven in je oude schoenen te blazen? Met deze DIY-tip hebben jouw kids straks een nieuw paar schoenen in huis, helemaal gratis! Ze kunnen hun schoenen helemaal pimpen zoals ze zelf willen!

Wat heb je nodig?

  • Oude schoenen die geverfd op beplakt mogen worden
  • Lijm
  • Schaar
  • Spuitbus met kleuren of glitters
  • Stiften of verf
  • Textielverf
  • Studs of kant

Aan de slag!
Stap 1: 
Maak je oude schoenen helemaal schoon. Zo kan je makkelijk beginnen aan het pimpen van je schoenen. Zorg ervoor dat je de veters uit de schoenen haalt.

Stap 2: Met stiften of verf kan jij je schoenen voorzien van een creatieve tekening of simpelweg van leuke kleurtjes. Het kleuren gaat makkelijker op schoenen met egaal materiaal zoals canvas.

Stap 3: Om je schoenen een extra touch te geven kan je kant of studs gebruiken. Je kan dit eventueel op je schoen lijmen met lijm.

Stap 4: Wil jij je schoenen echt dat extraatje meegeven? Dan kan je nog een leuke bewerking toevoegen op je veters! Wanneer dit af is kan je de veters weer in je schoenen plaatsen.

En TADAAA! Je schoenen hebben nu een tweede leven.

TIP 3: ZIENGS MEMORY
Print het Ziengs memory spelletje uit, kleur ze in en spelen maar!
Je vindt onze Ziengs Memory HIER & HIER.

Pak snel de stiften en kleurpotloden erbij, print ons memory spel, kleur al onze Ziengs figuren in, knip de memory kaartjes uit, plak ze eventueel op hard karton en yes spelen maar! Doen papa en mama mee?

TIP 4: SCHOENWERPEN IN DE TUIN
Een hele dag binnen is niks, wij hebben een leuk spelletje bedacht wat lekker in de tuin gespeeld kan worden.

Stap 1: Maak van krijt, hoepels of A4 papier verschillende vakken en leg deze verspreid door de tuin.

Stap 2: Voorzie ieder vak van een score! Probeer in de verste vakken de hoogste score te plaatsen. Hierdoor kan je niet zo gemakkelijk een totale hoge score behalen.

Stap 3: Bedenk vanaf welke plek iedereen gaat werpen. Plaats hier een stip zodat niemand vals kan spelen!

Stap 4: Verzamel zo veel mogelijk schoenen! Zorg ervoor dat iedereen hetzelfde aantal schoenen heeft om mee te werpen.

Vervolgens zijn jullie klaar om te spelen. Degene die aan de beurt is gaat op de stip staan en probeert een schoen te werpen in een vak met een score. Valt de schoen in het vak? Dan heb je het aantal punten behaald van dat vak. Valt de schoen naast het vak of op de streep? Dan heb je helaas geen punten. Degene die uiteindelijk de meeste punten scoort wint!!

TIP 5: VOETEN OPMETEN
Vervelend, je favoriete schoenenwinkel is tijdelijk gesloten i.v.m. het corona virus! Net nu de kids nieuwe schoenen nodig hebben, wij leggen uit hoe je thuis de voetjes van je kids kan op kan meten! Als je de voeten op de juiste manier meet dan weet je dat de schoenen die je besteld ook echt goed passen.

Zet de voet (met sok) van je dochter of zoon op een stuk papier en zet een streep bij de grote teen en bij de achterkant van de voet. De afstand tussen deze twee strepen is de voetlengte. In de tabel op DEZE PAGINA vind je vervolgens welke schoenmaat hoort bij welke voetlengte. Je kunt ook onze 'meetlat' gebruiken voor het opmeten van de voetjes! Print de meetlat uit en plaats het voetje van je dochter of zoon op de afbeelding!

Let op: sommige schoenen vallen groot of juist klein uit, lees daarom altijd goed de artikelomschrijving die vermeldt staat bij de schoen.

TIP 6: MAAK EEN ZIENGS KIJKDOOS
Iedereen heeft wel eens een eigen kijkdoos gemaakt. Het leuke aan een kijkdoos is dat kinderen hun eigen fantasie kunnen gebruiken en alles zelf kunnen invullen. HIER vind je leuke Ziengs figuurtjes die dolgraag in de kijkdoos van jou kindje willen wonen. Print ze uit en volg onderstaande stappen! Wat heb je nodig: een schoenendoos, stiften, lijm, de Ziengs figuurtjes en gekleurd papier.

Stap 1: maak in de korte zijde van de schoenendoos een rond gat. Dit is het kijkgat van de kijkdoos.

Stap 2: kleur de Ziengs figuurtjes in en knip ze één voor één uit. Zorg ervoor dat je de plakrand onderaan de diertjes ook mee knipt!

Stap 3: plak een vel gekleurd papier op de bodem van de schoenendoos, dit zorgt voor een leuke ondergrond. Daarna mag je ervoor zorgen dat de diertjes een mooi plekje krijgen in de schoenendoos. Gebruik de plakrand om de diertjes op te plakken.

Stap 4: maak in de deksel van de schoenendoos een aantal gaten. Op deze manier valt er genoeg licht in de schoenendoos als je deze sluit. Wanneer de deksel op de doos zit is de kijkdoos klaar!

TIP 7: STOEPKRIJTEN
We kunnen allemaal wel een flinke dosis positiviteit gebruiken. Daarom lijkt het ons leuk om héél Nederland op te vrolijken! Wij zijn alvast begonnen, maar kunnen het niet alleen. Daarom roepen wij alle kinderen op om hun buurt om te toveren tot een vrolijk hartjesschilderij! We zijn natuurlijk enorm benieuwd naar alle creaties. Deel jouw foto op Facebook/Instagram of in een reactie met #youneverWALKalone en #ziengsschoenen.

Let op! Veiligheid staat natuurlijk voorop. Zorg dat je je altijd aan de richtlijnen van het RIVM houdt: ga alleen naar buiten als je je goed voelt, houd 1,5 meter afstand van elkaar en vorm geen groep.


TIP 8: KNUTSEL JE EIGEN SCHOEN
Na het zien van al die leuke schoenen in onze winkels en op onze website is er natuurlijk niks leuker dan een eigen schoen te knutselen! Volg het onderstaande stappenplan en ontwerp je eigen schoen!

Stap 1: print DEZE schoen en knip hem vervolgens uit!

Stap 2: kleur de schoen vervolgens helemaal in zodat jouw droomschoen ontstaat.

Stap 3: vouw de randjes om en lijm deze vast aan het schoentje & tadaaaa! Je hebt jouw eigen schoen ontworpen!


Ga jij aan de slag? Laat ons weten wat je van onze tips vindt! En heb je 1 uitgevoerd? Tag ons op Facebook of Instagram! Veel plezier :-)

