lekker bewegen

2 april 2020 

Nu de kids niet meer naar school gaan en zo niet meer aan hun dagelijkse portie beweging komen, is het belangrijk dat ze thuis wel blijven bewegen. Maar hoe hou je de kids en jezelf in beweging zonder dat je de richtlijnen van het RIVM overschrijdt? Wij zijn voor jou opzoek gegaan naar leuke activiteiten om samen in beweging te blijven!

TIP 1: EEN WORKOUT VOLGEN MET JUICE BOKS
Speciaal voor Ziengs heeft Juice Boks een leuke workout voor jou en je kids samengesteld! Doe je mee? Je vindt deze workout op onze social kanalen (extra tip, als je het via onze social kanalen bekijkt kan je gelijk ook even verder kijken op het account van Juice Boks) maar ook hieronder! Laat je aan ons weten wat je ervan vindt?

TIP 2: KINDERYOGA
Yoga is tegenwoordig helemaal hot en jij kan dit natuurlijk samen met je kindje doen. Bij kinderyoga horen yogakaarten. Op het internet kan je een set bestellen of je maakt zelf een set door deze simpelweg na te tekenen! Op elke kaart staat een dier afgebeeld die een beweging illustreert. Aan jou en je kindje de taak om deze beweging precies zo na te doen als op de kaart is weergegeven. Deze oefeningen helpen je kindje om soepeler en sterker te worden.

TIP 3: GA LEKKER DANSEN
Samen dansen is niet alleen hartstikke leuk en gezellig, maar het geeft jou en je kindje ook nog eens heel veel beweging! We snappen dat je niet zomaar in de rondte gaat dansen in de woonkamer, daarom zijn er programma’s zoals Kinderen voor Kinderen die jullie stap voor stap een nieuwe dans kunnen aanleren! De dansjes van Kinderen voor Kinderen zijn hartstikke leuk om te leren en ze zijn ook nog eens very easy! Aan het einde van de dag kan jij het liedje 'Pasapas' niet meer uit je hoofd krijgen ;-).

Naast Kinderen voor Kinderen zijn er ook nog eens veel dans docenten, die net als jullie thuis zitten. Vanuit eigen initiatief zijn zij thuis online danslessen gaan geven. Zo zijn er al een aantal dans docenten die YouTube filmpjes uploaden voor kinderen. Super leuk! Zo komen jullie zeker de week dansend door!

TIP 4: EILAND TIKKERTJE
De lente komt zo langzamerhand door. Zonde om dan de hele dag binnen te zitten! Organiseer een leuk spelletje in de tuin met het gezin. Met 'eiland tikkertje' is het de bedoeling dat er één iemand de tikker is. Wanneer de tikker is gekozen, wordt er door alle andere spelers een eigen 'eilandje' getekend met stoepkrijt. Als je op je eigen 'eiland' staat dan ben je vrij, zodra je van je 'eiland' af bent dan mag de tikker jou tikken. Wanneer de tikker niet meer achter jou aan zit moet je van je eiland af en verplaatsen naar een ander eiland. Veel plezier!

 

TIP 5: HINK-STAP-SPRONG
Wie kent het niet? Vroeger op het speelplein deed je vast wel eens een wedstrijdje hink-stap-sprong. Hoe leuk is het om dit nu te spelen met je kids? Wij hebben een vernieuwde versie gevonden die ook nog eens een stapje moeilijker is dan de hink-stap-sprong die jij kent.

Wat heb je nodig: A4 papier (18 vellen), een potlood of stiften en plakband of tape.

Teken op elke A4'tje een hand of een voet. Wanneer elk A4'tje een hand of een voet bevat, kan je deze in rijen van drie op de grond plakken. Zorg ervoor dat je het een beetje moeilijk maakt ;-). Plak bijvoorbeeld eerst een voet, daarnaast een hand en naast de hand weer een voet. Vervolgens doe je het bij de volgende rij het tegenovergestelde. Wanneer je alle A4'tjes op hebt geplakt kan het spel beginnen!

Het is de bedoeling dat je van rij naar rij springt door je voet of hand te plaatsen op het A4'tje die een voet of hand aangeeft. Op deze manier ga je de rijen af. Wie als eerste het spel foutloos af kan hinkelen is de winnaar!

