ZON EN SCHOENEN

27 mei 2020 

Mooi weer, warme temperaturen … in de zomer staat het verzorgen van onze schoenen niet op plek 1. Maar wist je dat door het felle zonlicht je schoenen kunnen verkleuren? Zorg er dus tijdens de zomermaanden ook voor dat je je schoenen goed verzorgt!

VOORBEREIDING
Het is belangrijk om je schoenen goed in te sprayen met een vuil- en waterafstotende spray, voordat je ze gaat dragen. Deze spray kan vlekken voorkomen en beschermt je schoenen tegen water. Tevens werkt deze spray als bescherming tegen nieuw vuil. De Collonil Carbon Pro spray is kleurloos en dus op alle kleuren te gebruiken. Ook handig: deze spray is geschikt voor alle materialen. Vergeet niet het sprayen bij te houden, het vuil- en waterafstotende laagje slijt er na een tijdje vanaf.


LEER
Tijdens de zomer genieten we natuurlijk volop van het mooie weer en de felle zon. Helaas genieten je leren schoenen hier niet van, want ze kunnen flink verkleuren door het zonlicht. Om dit te voorkomen is het slim om je schoenen in te smeren met schoensmeer of een wax. Dit zorgt ervoor dat je schoenen flexibel blijven, dat het leer niet uitdroogt en dat de kleur mooi blijft.

WITTE SNEAKERS
Witte sneakers zijn natuurlijk lekker fris, maar wanneer er vlekken opkomen is dit lastig te verwijderen. Daarnaast kan er door het zonlicht, zelfs bij witte sneakers, kleurverschillen ontstaan. Het is belangrijk om je witte schoenen niet in de felle zon te zetten en deze goed in te sprayen met een vuil- en waterafstotende spray. Gebruik naast deze spray ook de Collonil Sneaker White verzorging. Deze schoenverzorging helpt verkleurde of vuil geworden witte schoenen weer wit te maken!

KINDERSCHOENEN
Heb je thuis kinderen die het heerlijk vinden om in de zon buiten te spelen? Dan is het vast wel eens voorgekomen dat ze met vieze schoenen thuis kwamen. Vlekken van modder en gras zijn moeilijk te verwijderen. Zijn de schoentjes van canvas? Dan heb je genoeg aan een doekje met lauwwarm water. Dep voorzichtig met de vochtige doek de vlek weg. Mocht dit niet helpen met lauwwarm water, dan kan je een beetje afwasmiddel aan de vochtige doek toevoegen. Let op, wel een kleurloos afwasmiddel.

NUBUCK EN SUÈDE
Heb je schoenen van nubuckleer of suède? Gebruik dan een uitwrijfborstel om de vlekken van je schoenen af te vegen. Hierdoor verwijder je vuiltjes effectief en blijft het materiaal mooi.


ZOOLTJES
Niet alleen de buitenkant van je schoenen is belangrijk, ook de binnenkant kun je goed verzorgen! Door de warme dagen wordt het automatisch ook warmer in je schoenen. Dit kan uiteindelijk voor geurtjes zorgen. Gebruik Collonil Carbon Odor Cleaner en je schoenen hebben na gebruik weer een frisse geur! Het gebruik van zooltjes kan er ook voor zorgen dat je schoenen lekker fris (letterlijk en figuurlijk) blijven. De Pedag Deo Fresh inlegzooltjes zorgen voor een zachte ondergrond, zijn absorberend en voorkomen nare geurtjes. Ideaal dus voor de warme zomerdagen!

Dus wil je extra lang genieten van je favorieten schoenen? Pas dan bovenstaande tips toe! Zo stralen je schoenen de hele zomer door!

