CHUNKY SNEAKERS

8 juli 2019 

Over trends gesproken ... Of je er nou van houdt of niet, chunky sneakers met de typerende dikke zool zijn anno 2019 niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Per tijdmachine maakte deze dad sneaker, zoals we hem ook kennen, een comeback uit de jaren ‘90. Het merk Balenciaga startte de trend in 2017 en niet heel lang daarna volgden ook andere merken zoals New Balance en Adidas! Maar ook merken zoals Skechers en Tamaris zijn ondertussen in de voetsporen van Balenciaga getreden.

Dad Sneaker
De dad sneaker dankt zijn naam aan de sneakers die je vader droeg in de jaren ’90. Super praktisch, maar niet heel chique. Dat ze nu weer terug zijn van weggeweest is dan ook best een bijzondere ontwikkeling, want nog niet zo lang geleden kozen we massaal voor slankere sneakermodellen zoals de Classic Sneaker van Puma! Hoe meer we de chunky sneaker trend zien, hoe leuker we het gaan vinden!

 

Chunky musthaves  
De zool beslaat een groot gedeelte van deze sneaker. Heel hip natuurlijk, maar dat betekent ook dat als deze vies wordt je sneakers er al snel smoezelig uit gaan zien. Dat willen we natuurlijk niet! Kleine vlekjes kun je gemakkelijk van je zool afgummen met de Soft-Gum van Collonil. Heb je meer reinigingskracht nodig? Dat is de Midsole Cleaner van Collonil dé uitkomst. Doe een kleine hoeveelheid cleaner op een microvezeldoek en masseer met ronde bewegingen in de zoolrand. Vuil verdwijnt als sneeuw voor de zon. Je zoolrand is weer spik en span! De Midsole Cleaner is ook te gebruiken op gekleurde zoolranden.


Sneakers beschermen
Chunky sneakers zijn vaak gemaakt van verschillende en kleurrijke materialen. Om die materialen en kleuren mooi te houden is de juiste bescherming en verzorging erg belangrijk. Zo werkt Carbon Pro als een beschermende ‘spray-on-membrane’. Hierdoor ontstaat er een onzichtbare structuur die zorgt voor een extreem sterke bescherming tegen vocht en vuil. Waterdruppels glijden als parels van het materiaal af en vuil kan minder goed op het materiaal hechten waardoor je vlekken gemakkelijker van het materiaal af kunt vegen.

 

Heb je sneakers van suède of nubuck, dan kun je er ook voor kiezen om de suède en nubuck spray te gebruiken. Deze spray bevat naast een bescherming tegen water en vuil ook een kleuractivator. Deze frist de kleuren van het materiaal weer op.

Blote voeten in je sneakers
Op warme dagen is het fijn om blote voeten te dragen in je sneakers! Een zooltje van badstof is dan de uitkomst! De Deo Fresh inlegzool heeft een katoenen badstof bovenlaag waarin zilverionen (zilverdraden) zijn verwerkt die vieze geurtjes voorkomen. Deze zilverionen remmen de groei van bacteriën. De onderkant is gemaakt van sisal. Sisal is een natuurlijke vezel die niet volledig is afgesloten, waardoor het goed ventileert en het vocht goed kan worden afgevoerd. Zo houdt jij droge en frisse voeten in je sneakers!

