SNEAKERS, HOE BLIJFT WIT OOK ECHT WIT?

23 mei 2018 

Om te beginnen is het een must om je schoenen in te sprayen met een vuil- en waterafstotende spray. De beste spray op de markt is de Collonil Carbon Pro. De werking van de spray is gebaseerd op de Carbontechnologie waarbij zich eigenlijk een carbonstructuur over het materiaal heen vormt. Hierdoor heeft de spray een extreem lange werking en zorgt deze voor een extreem sterke beschermlaag over je schoen heen. Houdt de spray op 30cm afstand en spray de schoen goed in. Laat de schoen 30 minuten ‘drogen’ voordat je ze draagt zodat de beschermlaag zich optimaal kan vormen. Herhaal dit na ongeveer 3 weken (afhankelijk van hoe vaak je de schoen draagt en in welke (weers-)omstandigheden).

Is de witte schoen toch vies geworden en moet je vol afschuw constateren dat het blinkende wit plaats heeft gemaakt voor zwarte aanschop-strepen en grauw grijs, vrees niet, het komt goed. Om aanschop-strepen en bijvoorbeeld zandvlekken te verwijderen gebruik je als eerste de Collonil Soft Gum. Verwijder met ronddraaiende beweging over de vlek heen om vlekken te verwijderen op schoenen van gevoelig gladleer en textiel. Zijn de vlekken op deze manier niet helemaal verdwenen, gebruik dan de Carbon Complete of Shampoo Direct (beide ook van Collonil). Dit zijn beide reinigingsproducten voor verschillende materiaaltypes.

De Carbon Complete is een all-in-one foam die de schoen reinigt, beschermt en verzorgt. Dit product is net als de Carbon Pro gebaseerd op de Carbontechnologie. Het product kan gebruikt worden op alle materialen met uitzondering van lamsvel. De Carbon Complete moet je bij gebruik goed schudden, op de kop houden en schuim op de bijbehorende spons spuiten, dan verdeel je deze gelijkmatig over de schoen en wrijf je uit. De Shampoo Direct werkt anders en breng je op door middel van de opbrengspons op de flacon. De shampoo is geschikt voor het reinigen van gladleer, suède, nubuck en textiel. De opbrengspons absorbeert het vuil optimaal en zorgt voor een goede reiniging. Je brengt de shampoo op de vlek aan en verwijdert dit met een schone vochtige doek.


Mocht de witte schoen toch niet zo wit meer te zijn zoals ze waren, is de Collonil Sneaker White dé oplossing! De Sneaker White is erg makkelijk in gebruik en te gebruiken op leer, textiel/canvas en zelfs op de rubberen zolen. Breng de Sneaker White aan met de opbrengspons, laat het even drogen en wrijf daarna uit. Vergeet niet om na de behandeling van de schoenen, ze weer te beschermen en in te sprayen met de Carbon Pro.

Tip: als je schoenen nat zijn geregend wil je ze natuurlijk zo snel mogelijk weer droog hebben. Maar zet natte schoenen nóóit bij de kachel of een andere warmtebron. Zo kan de stof krimpen, uitdrogen of barsten. Je wil natuurlijk niet dat je baby’s dit overkomt. Wat is dan de oplossing? Maak proppen van droge kranten en stop deze in je schoenen. Afhankelijk van hoe nat je schoenen zijn vervang je de proppen om het uur. Daarna kun je nog een houten schoenenspanner in je schoen stoppen: deze zorgt er niet alleen voor dat je schoen weer in het juiste model komt, maar neemt ook het laatste vocht op.

Hieronder een filmpje met een stappenplan en tips voor het schoonmaken van witte sneakers!

