TAKE CARE OF YOUR SHOES 

17 oktober 2022 


Je hebt nieuwe schoenen gekocht en het liefst wil je ze direct aan doen. Je kijkt naar buiten en ziet dat het echt herfstweer is… balen! Je denkt verstandig te zijn door je nieuwe schoenen in de kast te zetten en ze te bewaren voor mooier weer. Je wilt ze immers niet op de eerste dag ruïneren, dat zou zonde zijn. Gelukkig zijn er een heleboel opties om jouw (nieuwe) schoenen zo goed mogelijk te beschermen tegen de buitenwereld. Je hoeft zo niet meer bang te zijn voor vieze vlekken en natte kringen op jouw schoenen. Klinkt goed, toch? 


Onze favoriet: Carbon Pro! En we hebben een leuke actie, want je krijgt hem nu met 33% extra inhoud. Deze spray maakt jouw schoenen waterafstotend waardoor jij door alle buien heen kan en niet constant buienradar hoeft te checken of jij jouw nieuwe schoenen aan kan. Vocht en vuil kunnen het materiaal van jouw schoen na het sprayen namelijk niet meer in. De spray vormt een beschermlaag over jouw schoenen. Je kan nu dus in elk weer naar buiten, want jouw schoenen hebben een waterafstotend laagje gekregen. Met Nederlands herfst weer, is dit een absolute musthave! 

Waar je eerst voor elk type materiaal een verschillende spray nodig had, is dit bij Carbon pro niet zo. Carbon pro heeft als grootste voordeel dat het geschikt is voor alle materialen. Zo heb je niet voor elk type schoen een verschillende spray nodig. Zo hou je meer ruimte over in de kast voor nog meer schoenen. ;) 

Heb je de fles in huis gehaald? Dan is het alleen nog maar een kwestie van jouw schoenen in spuiten. Hoe doe je dit nou het beste? Dit zijn onze tips voor het spuiten:

  • Zorg er voor dat het materiaal schoon en droog is.
  • Houd de spray op 30 centimeter afstand.
  • Laat de spray 30 minuten intrekken.


Na het spuiten ontstaat er een slijtvaste, ademende, netachtige structuur uit polymeerketens. Belangrijk is om te weten dat je de spray om de 30 dagen opnieuw zal moeten gebruiken, om jouw schoenen optimaal te beschermen. Niet vergeten dus! Zo lijken jouw nieuwe schoenen over een paar maanden nog steeds nieuw.  


Naast de spray bestaat er ook een wax variant. Allebei beschermen ze tegen vocht en vuil, maar de wax variant biedt daarnaast extra voeding aan glad leer. Naast schoenen kun je deze spray of wax ook goed gebruiken voor bijvoorbeeld tassen en jassen om ze extra goed te beschermen. Haal dus meer uit jouw schoenverzorging dan het alleen te gebruiken voor schoenen.

Carbon Pro is een duurzaam product. Naast dat jouw schoenen langer mee gaan, is de spray vrij van PFOA en PFOS en gebruiken ze alleen natuurlijke wassoorten en oliën.

Net zo enthousiast geworden als wij na het lezen over de Carbon pro? Shop dan Carbon pro nu met 33% extra voor €15,99. Don’t forget om jouw nieuwe aanwinst met ons te delen op Instagram @ziengsschoenen!

