DO'S BIJ HET OPBERGEN VAN JE SCHOENEN

27 mei 2020 

Zet je schoenen netjes weg na gebruik, dan blijven ze langer mooi! Zorg ervoor dat ze zo min mogelijk in aanraking komen met direct zonlicht. Je kunt de schoenen het best in de originele verpakking bewaren. Heeft de kleur een opfrisser nodig, dan kan je deze herstellen met de Collonil Waterstoptube voor glad leer en een Collonil Suede+Nubuck spray voor suède en nubuck. Denk ook aan het verzorgen van de binnenkant van de schoen. Heb je een zooltje in je schoen? Haal deze er dan uit en laat ‘m luchten buiten de schoen. Last but not least, gebruik een schoenspanner!


SCHOENSPANNER VOORDELEN
Trek je na een lange dag je schoenen uit, dan zullen ze warm en een klein beetje vochtig zijn. Dit is het perfecte moment om een schoenspanner in je schoen te plaatsen. Een schoenspanner houdt de schoen in model en voorkomt zelfs nare geurtjes. We hebben een diverse collectie aan schoenspanners, maar welke schoenspanner is het meest geschikt voor jouw schoenen?

HOUTEN SCHOENSPANNERS
Schoenspanners van beukenhout en cederhout zorgen ervoor dat vocht uit de schoen wordt opgenomen en de loopplooien weer worden strakgetrokken. Cederhout is een ideaal materiaal om schoenspanners van te maken, vanwege de hoge vochtopname. Bijkomend voordeel: cederhout is motwerend en heeft een frisse geur. Je schoenen zijn snel weer droog en terug in vorm gebracht. Let erop dat het materiaal van jouw schoenspanner niet gecoat is. Onbewerkt hout neemt het meeste vocht op uit de schoen. De schoenspanners uit onze collectie zijn allemaal onbewerkt.


VORM VAN DE SCHOENSPANNER
Het zal je niet verbazen, maar schoenspanners bestaan in diverse soorten en maten. Welke soort je kiest hangt wederom af van jouw voorkeuren en jouw schoenen. We hebben schoenspanners met een enkele veer en schoenspanners met een gedeeld voorblad. Deze laatste schoenspanner spant naast in de lengte ook in de breedte.

