SCHOENEN SCHOONHOUDEN

26 juni 2018 

Elk materiaal is verschillend en vereist een andere manier van schoonmaken. Waarschijnlijk heb je nooit echt stilgestaan bij het soort materiaal van jouw schoenen. En jouw suède laarzen poets je misschien wel met hetzelfde middel als waarmee je je glad-leren veterschoenen die je ook in de kast hebt staan. Toch is het belangrijk dat je goed kijkt naar het materiaal van een schoen want ieder materiaal/leertype heeft z’n eigen special treatment nodig. Door het gebruik van de juiste producten kan jij langer genieten van jouw favoriete schoenen. Onlangs werd ons de vraag gesteld hoe je een grasvlek uit schoenen kunt halen. Dat gaan we nu laten zien!

Stap 1: Belangrijk om te beschermen!


Stap 2: Het liefste reinig je schoenen zonder gebruik te maken van vloeistof, dit omdat vocht niet goed is voor het materiaal waarvan schoenen zijn gemaakt (leer kan barsten als het te vaak nat wordt, maar ook textiel veranderd van vorm). Graag dus droog reinigen: afhankelijk van materiaaltype.

Stap 2A: Bij een grasvlek is het vrijwel onmogelijk de schoen schoon te maken door alleen een borstel te gebruiken en moet je wel grijpen naar een ‘natte reiniging’. De Collonil Shampoo Direct is een reinigingsvloeistof geschikt om gladleer, suède, nubuck en textiel te reinigen.

Gebruiksaanwijzing: De Collonil Shampoo Direct kan onverdund en met de opbrengspons direct op het materiaal worden toegepast. De opbrengspons absorbeert het vuil optimaal en zorgt voor een goede reiniging. De shampoo op de vlek aanbrengen en naspoelen met water. (het gebruik van een schoenenspanner is in dit geval een tip).  Na het opdrogen kan glad leer worden opgepoetst en suède en nubuck lichtjes opruwen met een borsteltje. Belangrijk om de hele schoen te poetsen met een doek om mogelijk kleurverschil te voorkomen. Vergeet de veters niet!

Tip: leg schoenen na het nat reinigen niet op de verwarming of vol in de zon. Stop een spanner in de schoen zodat het model van de schoen behouden blijft.

 

Stap 3: Verzorgen (sneaker white)


Stap 4: Weer beschermen

 

Bekijk onderaan het filmpje met een uitleg over bovenstaande tips!
Hou je schoenen schoon!

