Bescherm je metallics!

20 augustus 2018 

Tegenwoordig zie je dat er heel veel metallics worden gebruikt. Bijna elke sneaker heeft wel een zilveren of gouden detail en ook bij andere type schoenen zie je deze trend volop. Metallics vragen wel om wat extra aandacht!

 

Metallic leer is speciaal leer, want over de normale toplaag is een speciale coating aangebracht. Hierdoor krijgt het leer zijn shiny effect. Juist omdat het een extra coating is op het leer, is metallic erg gevoelig en is het reinigen van Metallic schoenen niet aan te raden. Wees dus altijd voorzichtig met metallic schoenen en bescherm ze goed!

 

Beschermen kun je doen door de schoenen regelmatig (algemene regel is na 7x dragen) in te sprayen met de universele Collonil Carbon Pro of de speciaal ontwikkelde Collonil Metallic spray. De spray houdt je op 30cm van de schoen (tip, de lengte van de bus) en laat je 30 minuten drogen.

Mocht je schoen wel een opfrisbeurt gebruiken kan dit door de Colour cream te gebruiken. Het lijkt alsof deze kleur niet past bij de schoen, maar door het aanbrengen en gelijkmatig uitwrijven met een poetsdoek zie je dat de kleur goed wordt opgenomen en de schoen weer extra metallic glans krijgt. Daarna weer beschermen.Keep on shining! Bescherm je metallics!

