LIFE HACKS VOOR JOUW SCHOENEN

16 april 2020 

Hi schoenliefhebber! Ook zo gek op een paar leuke life hacks? Wij hebben een aantal leuke schoenen life hacks voor je op een rijtje gezet. Deze life hacks maken je dagelijkse to-do's een stuk eenvoudiger. Zo kom je de week weer door met comfortabele schoenen en minder frustraties!

1. SLIJTAGE OF VIEZE VLEKKEN
Slijtage en vieze vlekken vind je vooral op de neus en aan de randen van je schoen. Gelukkig zijn deze heel makkelijk weg  te krijgen! Je hebt 2 items nodig een tandenborstel en tandpasta. Beide items heb je waarschijnlijk al in huis liggen. Knijp een klein beetje tandpasta op de slijtage plek of de vieze vlek op je schoen en borstel dit zachtjes weg met de tandenborstel. Veeg daarna schoon met een doek en je schoenen zijn weer klaar voor gebruik! Deze tip is alleen bedoeld voor schoenen gemaakt van imitatieleer, canvas of echt leer. Wanneer je een suède schoen hebt kan je een uitwrijfborstel gebruiken! Gebruik de borstel door zacht over het materiaal te wrijven, op deze manier kan je vlekken verwijderen. Deze uitwrijfborstel vind je HIER.


2. LEREN SCHOENEN
Heb je een paar nette leren schoenen waar je zuinig op bent? Leer kan soms lastig zijn om te onderhouden. Wanneer je schoenen nat worden door bijvoorbeeld de regen, zorg er dan voor dat je je schoenen zo snel mogelijk vult met krantenpapier. Laat de schoenen vervolgens staan tot ze helemaal opgedroogd zijn. Het krantenpapier absorbeert het vocht, wat beter voor je schoenen is.

3. COMFORTABEL OP HAKKEN LOPEN
Op hakken lopen, voor de één is het makkelijker dan voor de ander. Wellicht kunnen we je hierbij helpen met deze leuke en simpele life hack! Maak het lopen op hakken minder ellendig door je middelste en vierde teen tegen elkaar aan te plakken met bijvoorbeeld plakband. Hierdoor verlicht je de druk op je gevoelige zenuw in je voet. Op hakken lopen is op deze manier nog nooit zo makkelijk geweest!

4. NARE GEURTJES
Last van nare geurtjes in je schoenen? Verban deze geurtjes door niet gebruikte theezakjes in je schoenen te stoppen! Laat ze een nachtje staan en gooi de zakjes de volgende ochtend in de prullenbak. De nare geurtjes zijn geabsorbeerd en gaan met de zakjes de vuilniszak in. Weg nare geurtjes!


5. PIEPENDE SCHOENEN
Last van piepende schoenen wanneer je aan het lopen bent? Gebruik dan wat babypoeder! Gooi een gevuld lepeltje babypoeder in je schoenen en laat dit even staan. Maak het daarna schoon met een doekje et voilaa, geen gepiep meer!

Met deze life hacks zorg je er dus voor dat vervelende geluiden, geurtjes of vlekken verdwijnen! Pas jij er 1 toe? Laat het ons weten! Heb je witte schoenen in je schoenenkast staan en wil je deze graag wit houden? Lees dan HIER onze tips om witte schoenen ook echt wit te houden!

