HOE VOORKOM IK WATER EN ZOUTVLEKKEN?

9 december 2019

Het wordt kouder en de dagen zijn korter, koning Winter staat voor de deur. Of beter gezegd, met één voet tussen de deur ;-). Schoenen, regen en sneeuw zijn geen goede combinatie. Daarom is het juist nu extra belangrijk om je schoenen te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Door je schoenen te behandelen met een beschermende spray zoals Collonil carbon Pro of Collonil Carbon Wax, zorg je ervoor dat water en vuil niet in het materiaal kan trekken. Om je schoenen ook in de winter zo lang mogelijk mooi te houden, is het belangrijk om je schoenen in de winter iets vaker onder handen te nemen. Door strooizout, sneeuw en regen verdwijnt het beschermende membraan sneller en loop je het risico op water of zoutvlekken.

Heb je onverhoopt toch water of zoutvlekken in je schoenen die er niet uit lijken te gaan? Geen paniek! Door de volgende stappen te doorlopen kun je de vlekken behandelen en ben jij helemaal klaar voor de feestdagen!

  1. Droog je schoenen. Om te voorkomen dat je schoenen hun vorm verliezen, gebruik je een cederhouten schoenspanner. Het hout neemt het vocht van de schoenen op. Plaats je schoenen in een warme geventileerde plek, maar niet in de buurt van een verwarming.
  2. ​Borstel het suède schoon en gebruik de Nubuk Box om de hardnekkige vlekken weg te gummen. Water en sneeuw vlekken kun je verwijderen met Collonil Carbon Complete. Het voordeel van Carbon Complete is dat het ook een waterafstotende werking heeft. Behandel altijd de gehele schoen.

 

  1. Nu de schoenen droog en schoon zijn, kun je de kleur terughalen met een Nubuk + Textile flacon in de juiste kleur voor suède, nubuckschoenen en schoenen van textiel. Gaat het om een schoen van gladleer? Gebruik dan de waterstop tube. Dit zorgt ervoor dat kleuren weer hersteld worden. De waterstoptube heeft, zoals de naam al zegt, ook een beschermende werking op het leer.
  2. Om het materiaal goed te beschermen tegen invloeden van buitenaf is het belangrijk om de schoenen regelmatig te beschermen met een beschermende spray. Heb jij schoenen van glad leer? Dan kun je ze in sprayen met een beschermende spray, zoals Collonil Carbon Wax. Dit is een extreem sterke beschermende spray die ervoor zorgt dat vuil en water niet in het materiaal kunnen trekken. Naast een sterk beschermende werking heeft de spray ook een verzorgende werking. Er is namelijk een kleine hoeveelheid natuurlijke wax aan de spray toegevoegd. Omdat er een klein beetje wax in zit, is het belangrijk om schoenen van glad leer na het insprayen uit te wrijven met een zachte doek of een zachte borstel. Dit zorgt ervoor dat het leer haar natuurlijke glans terug krijgt. Voor alle andere materialen kun je uit de voeten met Collonil Carbon Pro. Deze spray werkt hetzelfde als Carbon Wax, maar bevat geen wax. Na gebruik is het belangrijk om de schoenen minimaal 30 minuten met rust te laten.


ALGEMENE TIPS:
Zijn je schoenen nat geworden, laat ze dan niet drogen voor de verwarming. Dit zal het leer doen uitdrogen. Wil je je schoenen op de juiste manier laten drogen, gebruik dan een cederhouten schoenspanner. Cederhout staat bekend om haar frisse geur en vocht opnemende eigenschappen. Ideaal voor in je schoenen!

Bij het beschermen van je schoenen kun je de 30-30-30 vuistregel in acht nemen:

  • Spray de schoen in met 30 cm afstand
  • Laat 30 minuten drogen
  • Herhaal om de 30 dagen 

Hoe werkt carbon pro?   
Collonil Carbon Pro en Carbon Wax zorgen ervoor dat er een flexibel membraan over het materiaal wordt gelegd. Waterdruppels kunnen niet in het materiaal trekken en glijden als parels van het materiaal. Het ademende vermogen van het materiaal blijft helemaal intact! Wist je dat je de spray ook kunt gebruiken voor jouw leren tas of jas? Multifunctioneel dus!

