EEN GOEDE WERKHOUDING

21 april 2020 

Je verwacht het misschien niet, maar uren lang in dezelfde houding achter de laptop zitten kan erg belastend zijn voor je lichaam. Wellicht kunnen wij je een handje helpen! Lees snel onderstaande praktische tips om lichamelijke klachten te voorkomen.

BLIJF IN BEWEGING
Tijdens het thuiswerken zal je merken dat je gedurende de dag lang in dezelfde houding zit. Zorg ervoor dat je regelmatig in beweging blijft! Je kunt bijvoorbeeld tijdens je pauze even naar buiten gaan of loop tijdens een telefonisch overleg heen en weer door het huis! Bewegen houdt de bloedsomloop op gang waardoor je minder last hebt van gezondheidsklachten.

PLAATS JE LAPTOP OP OOGHOOGTE
Wanneer je uren lang achter je laptop werkt, is het van belang om de laptop op de juiste hoogte te plaatsen. Plaats je laptop daarom op ooghoogte om nekklachten te voorkomen! Leg dan een stapel boeken of een stevige schoenendoos onder je laptop ;-)

EEN GOEDE HOUDING
Het is van belang om gedurende de dag van houding te wisselen. Maar wat is nou de juiste houding? Houd je rug recht en ontspan je schouders. Plaats je voeten plat op de grond en laat ze niet hangen. Een goed alternatief is een voetsteun! Hierdoor creëer je een ideale hoek om je voeten te kunnen plaatsen. Heb je thuis geen voetensteun? Stapel dan een aantal boeken op elkaar en zet je voeten hierop. Ook geen boeken in huis? Gelukkig heb je na al die Ziengs aankopen genoeg schoenendozen in huis, deze zijn ook perfect voor een voetensteun ;-).


EEN WERKSTOEL
Voor een goede houding is het ook belangrijk om een goede stoel te hebben die je lichaam goed kan ondersteunen. Gebruik daarom ook een stoel die het liefst verstelbaar is. Een creatief alternatief is een skippybal! Met een skippybal zit je automatisch in een actievere houding. Je hebt geen rugleuning waardoor je alerter bent op je houding.

DRAAG DE JUISTE SCHOENEN
En dan komen we bij het belangrijkste punt! Goede schoenen zijn uiteraard erg belangrijk voor de houding van je lichaam. Het voorkomt chronische klachten of overbelasting aan de rug, bekken of benen. Goede steun in de voetzolen is ontzettend belangrijk voor een rechte en natuurlijke  houding. Wij hebben een aantal schoenen op een rijtje gezet die meehelpen bij een goede houding.

