VIONIC, COMFORTABELE ZOMERSE SCHOENEN

11 juni 2019 

 

‘Wie mooi wil zijn moet pijn lijden’, zo hoor je wel eens. Onzin, aldus Vionic. Dit van oorsprong Australische merk is op dit moment het snelst groeiende schoenenmerk in Amerika en breidt zich snel uit naar andere landen. Vionic heeft als missie om fashion te combineren met wetenschappelijk onderzoek, om zo de perfecte schoenen te creëren.

De man achter Vionic is Philip Vasili. Als podoloog behandelde hij duizenden patiënten, van jonge kinderen tot sporters. Veel van hen hadden last van veel voorkomende voetproblemen zoals overpronatie. Hierbij loopt iemand verkeerd, waardoor klachten kunnen ontstaan in voeten en benen. Vasili vond dat de behandeling van deze voetproblemen vaak erg lang duurde en veel geld koste. Als oplossing ontwierp hij de eerst steunzool die door warmte aangepast wordt en hierdoor tijdens het dragen vormt naar jouw voet.

 

Deze techniek, die hij de Orthaheel techniek noemde, paste hij vervolgens toe op slippers en sandalen. Het zorgt ervoor dat Vionic schoenen:

  • Je houding verbeteren en voorkomen dat je op een verkeerde manier gaat lopen;
  • In bijna alle gevallen geschikt zijn voor dragers van steunzolen;
  • Steun kunnen bieden aan mensen die last hebben van een hielspoor;
  • Een APMA keurmerk hebben, dit betekent dat 15.000 Amerikaanse podologen de schoenen hebben goedgekeurd;
  • Erg comfortabel lopen door het ondersteunende voetbed, de stevige en flexibele middenzool, de diepe hielkom en de dempende zool.

Waar platte sandalen of slippers vaak niet geschikt zijn om urenlang op te lopen, is dit met Vionic slippers en sandalen geen probleem. Dus of je nu een lange strandwandeling gaat maken, door de stad wil rondstruinen of een avondje uitgaat, Vionic biedt je de steun en stabiliteit die je voeten nodig hebben. Hiermee zijn ze ook ideaal om mee te nemen in de vakantiekoffer. Dat wordt dus optimaal genieten deze zomer!

 

Nu denk je misschien: zo’n wetenschappelijk ontwikkelde schoen ziet er vast suf uit. Dat is gelukkig niet het geval en dat is ook precies waarin Vionic zich onderscheid van andere orthopedische schoenen. Wetenschap en stijl worden gecombineerd zodat je niet alleen optimale steun tijdens het lopen ervaart, maar er ook trendy bijloopt. Zo hebben we bij Ziengs Vionic slippers en sandalen in allerlei toffe designs. Met en zonder printje, met een gespje of met klittenband, met steentjes en in maar liefst 8 verschillende kleuren. Voor elke vrouw en stijl is er een passend exemplaar.     

Ben je benieuwd geworden naar de collectie? Zoek hier meteen jouw favoriet uit!               

