Home

/

Inspiratie

/

Pasvorm

/

LEREN LOPEN

LEREN LOPEN

Datum13 september 2021

Superschattig, die ieniemienie babyschoentjes, nietwaar? Je zou je kindje het liefst metéén schoenen aantrekken, want dat ziet er zo stoer uit. Maar pas op: babyvoeten bestaan geheel uit kraakbeen, waardoor ze, net als je oren, lekker buigzaam zijn. En juist daarom is het wel belangrijk dat je je baby, wanneer hij/zij gaat staan, stappen en lopen, kwalitatieve schoenen aantrekt! Lees in deze blog waar je op moet letten.

Baby’s kunnen zich vermaken met niks, er valt ook zoveel te ontdekken! Je ziet ze trappelen met de voeten en ze spelen er ook mee. Favoriete spelletje: sokken uittrekken! Zo ontdekken èn trainen ze hun voeten voor het ‘echte’ werk straks. Vóór hun eerste verjaardag ontwikkelen zich de botten en spieren, zodat ze uiteindelijk sterk genoeg zijn om het lichaamsgewicht te kunnen dragen. In deze periode is het voldoende om de voeten warm te houden met babyslofjes. Let erop dat de voeten ruimte hebben, kraakbeen past zich immers gemakkelijk aan. Antislip aan de voetzool is wel een goed idee, dat biedt steun als je kindje probeert te gaan staan.

Als mama of papa ben je natuurlijk super trots als je ziet dat je kind zich kan omdraaien, zelf gaat zitten, kruipen, staan en lopen. Ongelofelijk hoe hij/zij zich gemiddeld in een jaar tijd ontwikkelt! Pushen heeft geen zin, elk kind doet dit in zijn of haar eigen tempo, als de botten en spieren er klaar voor zijn, en bij voldoende vertrouwen en balans. En natuurlijk speelt karakter ook een rol. Binnenshuis kun je je kind het best op blote voeten laten lopen als dat niet te koud is, of anders op antislipsokjes of -slofjes. Buiten is een flexibele antislipzool het belangrijkste bij de eerste stapjes. De schoen moet goed meebewegen met de voet. Met goede schoenen geef je je kind extra grip en balans.

Heeft je kind het lopen eenmaal ontdekt, dan gaat het snel. Hij of zij gunt zich geen tijd meer om kruipend op ontdekkingstocht te gaan en is weg voor je ’t in de gaten hebt! Zo worden de loopspieren snel beter ontwikkeld. Schoenen moeten nu behalve grip ook bescherming en ondersteuning bieden, terwijl een flexibele zool nog steeds van belang is voor een goede afwikkeling van de voet. Deze fase stelt dus hoge eisen aan de schoenen! Vraag daarom in onze winkel naar schoenen met een flexibele zool, een goed voetbed en een stevige neus. Strakke en stugge schoenen zijn niet in het belang van een gezonde voetontwikkeling.

Ook jongetjes en meisjes die goed kunnen lopen en lekker rennen en spelen hebben goede schoenen nodig. Stevig, maar flexibel waar dat moet, zodat de tenen goed kunnen bewegen. Shoesme is bijvoorbeeld een merk dat veel onderzoek gedaan heeft naar de ontwikkeling van de kindervoet. In de collectie van dit merk vind je schoenen die hier precies op afgestemd zijn: stevig, extreem flexibel en ademend. Shoesme is daarom ook één van onze belangrijke merken voor kids!

Ben jij op zoek naar de eerste schoentjes voor jouw kleintje? Kijk dan snel online naar onze nieuwe collectie leren lopen schoenen of kom langs in één van onze winkels! Oh en weet je de schoenmaat niet van je zoon/dochter? Lees dan HIER onze blog over het opmeten van kindervoeten.