kindervoeten opmeten

1 maart 2021 

Goed zittende schoenen voor je kinderen zijn erg belangrijk. Ze geven steun en bescherming en zorgen er hiermee voor dat de groeiende voetjes goed kunnen ontwikkelen. Maar hoe bepaal je de juiste schoenmaat van jouw kinderen precies? In deze blog leggen wij je uit hoe je gemakkelijk thuis de voetjes van jouw kid(s) kan opmeten.


Wie kinderen heeft weet dat kindervoetjes razendsnel groeien. Tot ze vier jaar zijn, is de groei ongeveer één schoenmaat per vier maanden! Voor je het weet zitten die leuke schoenen dus al weer te krap. En dat kan erg vervelend zijn. De voetspieren krijgen zo namelijk te weinig ruimte om te bewegen. Dit leidt niet alleen tot ongemak bij je kleintje, maar kan op den duur ook zorgen voor vervormde voetjes. Kleine kinderen geven niet altijd op tijd aan dat hun schoentjes niet meer lekker zitten, dus ons advies is om dit om de twee à drie maanden even te controleren.

Normaliter staan onze kinderspecialisten in de winkel paraat om jou en je kind te helpen bij het opmeten en het passen. Omdat een bezoekje brengen aan de winkel in deze tijden niet zo makkelijk gaat, laten wij hieronder stap voor stap zien hoe jij dit zelf kan doen. Zo wordt voetjes opmeten kinderspel!

Wat heb je nodig?

  • Twee lege A4’tjes
  • Een pen of potlood
  • Een liniaal
  • Eventueel een extra paar handen, vooral fijn bij hele bewegelijke kids ;-)

Stap 1: Zet het voetje van je kind op het velletje papier. Zorg ervoor dat de voet plat staat en dat de teentjes gestrekt zijn.
Stap 2: Trek een lijn bij de grote teen en een lijn bij de hiel. Je kan hier eventueel je liniaal bij gebruiken.
Stap 3: Herhaal deze stappen voor de andere voet. Het komt namelijk regelmatig voor dat voeten iets verschillen in lengte.
Stap 4: Neem de afmeting van de grootste voet en lees in de onderstaande tabel af welke maat je nodig hebt. Valt jouw meting tussen twee maten in, kies dan voor de grootste maat.

VOETLENGTE IN CM SCHOENMATEN (EU)
11,6 19
12,3 20
13 21
13,7 22
14,4 23
15,1 24
15,8 25
16,5 26
17,1 27
17,7 28
18,3 29
18,8 30
19,5 31
20,1 32
20,7 33
21,1 34
21,8 35
22,5 36
23,2 37
23,9 38
24,6 39

Bekijk het filmpje waarin alle stappen worden uitgelegd!

Vervolgens bekijk je vanaf je bank of luie stoel onze ruime collectie kinderschoenen van topmerken. Heeft jouw kindje net zijn of haar allereerste stapjes gezet? Neem dan eens een kijkje bij de Shoesme babyschoenen. Deze schoentjes zijn licht van gewicht, flexibel en soepel, waardoor ze zorgen voor een goede afwikkeling van de voeten. Meer weten over de allereerste schoentjes? Lees dan onze blog!

In onze nieuwe collectie vind je verder de leukste sneakers en laarsjes. Hiermee loopt jouw kind er niet alleen comfortabel, maar ook heel trendy bij! Van Muyters sneakers met patches en stoere prints tot Skechers sneakers met lampjes. Op welke schoenen steelt jouw kind straks de show op het schoolplein?


Neem snel een kijkje tussen onze honderden jongensschoenen en meisjesschoenen en vind het perfecte paar schoenen voor jouw kids!

