NIEUW: reinhard frans
Exclusieve en handgemaakte herenschoenen bij Ziengs! 

28 november 2022 

 

Met trots kunnen wij kenbaar maken dat wij samen met schoenenontwerper Reinhard Frans een exclusieve schoenenlijn hebben ontworpen voor jou als Ziengs klant! Alle schoenen zijn handgemaakt en met veel liefde samengesteld. Benieuwd naar dit exclusieve schoenenmerk en de gedachte achter het merk van Reinhard Frans? Lees dan snel verder in deze blog over deze exclusieve en handgemaakte schoenenlijn.

Reinhard Frans x Ziengs

Deze twee ambitieuze Nederlandse familiebedrijven hebben samen een unieke handgemaakte collectie ontworpen. In de hedendaagse wereld waarin duurzaamheid en consumeren belangrijke onderwerpen van aandacht zijn geworden, neemt Ziengs als grote speler in de markt zijn verantwoordelijkheid om te zorgen dat het Nederlandse landschap voorzien wordt van kwaliteitsproducten. Om terug naar de heritage van Ziengs te gaan heeft Reinhard Frans ervoor gezorgd dat er een gelimiteerde collectie, speciaal voor Ziengs, is gemaakt vanuit zijn eigen atelier om een handgemaakte schoen voor een toegankelijke prijs te maken. De complete productieketen van Reinhard Frans is zeer kort, waardoor dit gerealiseerd kan worden. De speciale Reinhard Frans x Ziengs collaboration zorgt voor duurzame handgemaakte producten bereikbaar gemaakt worden voor een breder publiek. Reinhard Frans als Ziengs vervullen beide hun missie in deze bijzondere samenwerking. 

Hoe is het merk Reinhard Frans ontstaan?

In 2008 richtte Reinhard Frans met zijn zoons het schoenenmerk op. Een merk die zich richt op handgemaakte producten vanuit zijn eigen atelier. In 2012 heeft Reinhard Frans zijn eerste flagshipstore geopend om de markt te betreden met een stellige missie: ‘Reinhard Frans maakt handgemaakte luxe bereikbaar voor een breder publiek’. Als eigenzinnige speler in de schoenenmarkt heeft Reinhard Frans altijd vanuit eigen kanaal de markt bedient. Om gehoor te geven aan deze missie is Reinhard Frans deze bijzondere samenwerking aangegaan. Na 10 jaar wordt Ziengs een bijzondere partner om nieuwe doelgroepen aan te boren. 

Reinhard Frans staat bekend om zijn handgemaakte schoenen voor hele toegankelijke prijzen. Alle werkzaamheden worden in een eigen fabriek gedaan waardoor het productieproces zeer efficiënt is. Zelfs het kleuren van de schoenen wordt met de hand gedaan door echte vakartiesten. Enkel het looien van het leer wordt gedaan in Europese leerlooierijen. Door de korte schakels en goede communicatie weet Reinhard Frans dat de dieren onder goede omstandigheden hebben geleefd. Hierdoor is de collectie van Reinhard Frans duurzaam geproduceerd. 

Wat maken de schoenen van Reinhard Frans zo bijzonder?

De collectie van Reinhard Frans x Ziengs is uniek en eigentijds. Als je op zoek bent naar unieke herenschoenen zit je met dit merk absoluut goed. Luxe, kwaliteit en een uniek ontwerp gegarandeerd. 

Een aantal bijzonderheden op een rijtje:

  • Alle werkzaamheden van Reinhard Frans worden expliciet in eigen beheer uitgevoerd.
  • Het leer wordt enkel en met zorg gelooid bij Europese leerlooierijen.
  • Onnodige en verspillende tussenhandel wordt voorkomen doordat de productie volledig in eigen fabriek wordt uitgevoerd door zeer ervaren en ambachtelijke schoenmakers.
  • Door technische kennis en goede samenwerkingen weet Reinhard Frans dat de dieren onder goede omstandigheden hebben geleefd, zowel qua leefgebied als voeding. Hierdoor worden alleen de beste huiden en materialen gebruikt. 

De collectie van Reinhard Frans bij Ziengs

Samen met Reinhard Frans hebben we met zorg een exclusieve lijn ontwikkeld. Denk aan stijlvolle Chelsea boots van kalf suède. De boots zijn gemaakt op een elegante leest wat zorgt voor een verzorgd en elegant uiterlijk. Ook hebben we een mooie selectie nette gesp- en veterschoenen. Ideaal voor je werk, onder een pak, een etentje of onder een smart casual outfit. Op zoek naar mooie trouwschoenen? Dan is de collectie van Reinhard Frans ook een hele goede optie om eens naar te kijken. Alle modellen zijn uitgevoerd met een lederen zool en exclusieve details.

Wil je je outfit helemaal afmaken? Dan hebben we ook nog mooie bijpassende riemen van het merk. Een goedgeklede man besteld natuurlijk bij zulke mooie schoenen een bijpassende riem - zo maak jij je outfit helemaal af!

Exclusief voor de klanten van Ziengs

Wij zijn trots op de samenwerking en weten zeker dat jij als klant dit een heel mooi merk gaat vinden. Want een man met gevoel voor stijl, past perfect bij het merk van Reinhard Frans! 

