NIEUW MERK: ACBC
Hip en duurzaam tegelijk? ACBC heeft het allemaal!

12 december 2022 

 

Eerlijk en duurzaam geproduceerde schoenen, daar zijn we bij Ziengs gek op! We breiden onze collectie bij Ziengs steeds verder uit met schoenen die lief zijn voor mens, dier én planeet. En juist om deze reden hebben wij het merk ACBC toegevoegd aan onze collectie! Ben je benieuwd geworden? Lees dan snel verder!

Het merk ACBC

Maak kennis met het schoenenmerk Anything Can Be Changed, ook wel ACBC genoemd. Een innovatief en hip schoenenmerk dat constant bezig is om de schoenenmarkt te verduurzamen. Dit merk heeft zelfs een schoen met een patent in de collectie, die wordt gezien als de ‘meest duurzame schoenen ter wereld’. Hoe cool is dat?

De collectie van ACBC bestaat voornamelijk uit hippe sneakers voor dames en heren. Kwalitatief, betaalbaar en ook nog eens goed voor de wereld. Wat wil je nog meer?

Eerlijk geproduceerd onder fijne werkomstandigheden

Werken onder slechte omstandigheden; het komt helaas vaker voor dan we denken. ACBC brengt hier graag verandering in door uitsluitend te werken met gecertificeerde fabrieken. ACBC is B Corp gecertificeerd, wat betekent dat ze alleen met duurzame en eerlijke fabrieken samenwerken. De fabrieken moeten voldoen aan allerlei eisen om zo bepaalde scores te behalen. Behalen de fabrieken de scores niet? Dan krijgt de fabrikant een jaar lang om de omstandigheden te verbeteren. Doen ze dat niet, dan wordt de samenwerking per direct beëindigt. Op deze manier is ACBC continu bezig om de productie- en werkomstandigheden te verbeteren.

Alles voor mens, dier en milieu

Vanzelfsprekend is dit merk volledig diervrij en gebruiken ze zoveel mogelijk recyclede materialen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het gebruik van PET-flessen. Ook werkt ACBC veel met appelleer. Dit leer wordt gemaakt van de resten van appels, zoals de schillen, het vruchtvlees en het klokhuis.

De quote van ACBC is hen dan ook op het lijf geschreven: 

WASTE ISN’T WASTE, UNTIL WE WASTE IT.

ACBC is voortdurend bezig met onderzoek naar duurzamere productie. Niet alleen hun eigen schoenen willen ze graag blijven verduurzamen, ook delen ze graag hun kennis met andere merken, zodat ook zij steeds duurzamere schoenen kunnen maken. Bij ACBC zijn ze namelijk van mening dat ook andere merken hun producties nog veel meer kunnen verduurzamen. Want: Anything Can Be Changed! 

Steeds uitgebreidere collectie van ACBC

We zijn bezig om de Ziengscollectie steeds verder aan te vullen met dit duurzame schoenenmerk, want ook bij Ziengs hebben we duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Blijf onze website goed in de gaten houden om te zien welke leuke schoenen er nog meer bijkomen. Op dit moment hebben we al veel leuke heren- en damessneakers van ACBC, leuk voor de wat sportievere look. Wil je een wat stoerdere en warmere schoen? Ga dan voor de duurzame veterboots!

Hoe help jij mee?

Alle kleine beetjes bewustzijn dragen bij aan een duurzamere planeet! Het maakt dus niet uit wat je doet, elke kleine verandering helpt. En het dragen van de duurzame schoenen van ACBC is zo’n lastige verandering nog niet. Probeer de schoenen van ACBC en ervaar zelf hoe het is om op kwalitatieve en toch duurzame schoenen te lopen!

Net zo enthousiast geworden als wij na het lezen over dit nieuwe hippe, duurzame merk? Shop dan nu de collectie! Don’t forget om jouw nieuwe aanwinst met ons te delen op Instagram @ziengsschoenen! Voor welk paar ga jij? 

