Home

/

Inspiratie

/

Feestelijk

/

LAKSCHOENEN VOOR DE FEESTDAGEN

LAKSCHOENEN VOOR DE FEESTDAGEN

Datum12 december 2018

Iedereen herkent een lak-schoen aan een verbluffende glans. Dit geeft de schoenen een feestelijke uitstraling waardoor ze erg geschikt zijn om je outfit met kerst of oud en nieuw helemaal af te maken. Om ervoor te zorgen dat je er straks ook echt stralend bij loopt, hebben we een paar adviezen voor het verzorgen van lakschoenen.

LAKMATERIAAL

Om te beginnen zijn er grofweg twee soorten lak: Lakleer en Modisch kreuklak

Lakleer is leer met daaroverheen een glanzende coating van PVC of PU. Het leer is een natuurlijk materiaal, de laklaag niet. Modisch kreuklak is volledig gemaakt van synthetisch materiaal. Omdat de buitenkant van beide materialen in principe hetzelfde is, is de manier van verzorgen dat ook.

BESCHERMEN TEGEN VUIL

Voor vrijwel alle schoenen gebruik je een impregneerspray om de schoen te beschermen tegen vuil en vocht. Dit geldt echter niet voor lakmateriaal. Omdat de schoen is afgedekt met een coating kan de impregneerspray niet intrekken en heeft geen functie. Toch trekken lakschoenen juist vuil aan omdat het een statisch materiaal is. Door de schoenen wel regelmatig te behandelen met bijvoorbeeld de Collonil Lack Mousse, maak je ze direct minder statisch én daardoor beter bestand tegen vuil.

VERWIJDEREN VAN VUIL

Het meeste vuil kun je waarschijnlijk met een doek wegvegen. Het materiaal is daar glad genoeg voor. Het kan zijn dat er wat vuil achterblijft of de schoen zijn glans verliest. Dit werk je bij met de Collonil Lack Mousse. De Lack Mousse houdt het materiaal tevens soepel.

VOORKOM SCHEUREN

Lakmateriaal kan wat sneller scheurtjes vertonen dan andere materialen. Dat voorkom je door het materiaal soepel te houden met de Collonil Lack Mousse én door ze op te vullen wanneer je ze niet gebruikt. Voor herenschoenen adviseren we hiervoor een cederhouten spanner. Zo blijven ook feestschoenen die niet dagelijks gedragen worden mooi.

COMFORTABELE FEESTDAGEN

Voorkom zere voeten na een feestavond met de High Life gelzooltjes van Pedag. Deze zijn speciaal ontwikkeld voor schoenen met een hak en zorgen voor extra stabiliteit en voorkomen een brandend gevoel wanneer je voeten wat vermoeid raken.