Home Dames Wandelschoenen

Wandelschoenen dames

Zoek je dames wandelschoenen? Wanneer het mooier weer wordt wil je graag naar buiten, de wijde wereld in, de natuur ontdekken. Maar wat draag je tijdens welke wandeling? Hoge wandelschoenen, lage wandelschoenen of toch wandelsandalen? En moeten ze waterdicht zijn of juist luchtdoorlatend? Met welke schoenen maak jij de meeste kilometers? We begrijpen dat het kiezen van het juiste wandelschoeisel een hele opgave is en daarom geven we je graag advies, zodat jij op elk avontuur de fijnste schoenen aan je voeten hebt!

In de wandelsport worden verschillende categorieën aangehouden zodat voor de juiste omstandigheden een passende schoen aanschaft. Bij Ziengs verkopen we wandelschoenen in de categorie A en A/B. Hieronder geven we je meer uitleg over de verschillende typen wandelschoenen. Ga je een meerdaagse trektocht in hoger gelegen gebied maken? Dan raden we aan om advies te vragen bij een gespecialiseerde outdoor winkel.

Lage wandelschoenen dames

De lage dames wandelschoenen die we bij Ziengs in het assortiment hebben passen in de categorie A. Deze bieden minder steun rondom de enkels, maar zijn door het lichte gewicht geschikt om langere stukken over glad tot licht hellend terrein te lopen.

Hoge wandelschoenen dames

De hoge wandelschoenen voor dames die we bij Ziengs verkopen vallen in de categorie A/B. Deze zijn geschikt voor langere trektochten met een rugzak over heuvelachtig terrein. De hoogte geeft extra steun rond de enkels en de profielzolen bieden demping op een ongelijkmatige ondergrond. Met deze wandelschoenen kun je gerust een paar dagen op pad.

Waterdichte wandelschoenen dames 

Waterdichte wandelschoenen zijn prettig wanneer je in een natte omgeving of in koudere seizoenen gaat wandelen. Zo verkopen we verschillende modellen die voorzien zijn van Gore-Tex. Dit materiaal zorgt ervoor dat je voeten droog blijven en heeft tegelijkertijd een ademende werking. Ideaal tijdens minder zonnige omstandigheden.

Lichtgewicht dames wandelschoenen

Lichte wandelschoenen nodig? Wanneer je een wandeltrip maakt heb je het liefst lichte schoenen aan je voeten wanneer de omstandigheden hiervoor geschikt zijn. Deze schoenen hebben meer flexibiliteit en je legt gemakkelijk een grote afstand af over een vlak terrein.

Ecco wandelschoenen dames

Dames Ecco wandelschoenen zijn in meerdere soorten verkrijgbaar. Zo heb je de Cool Walk schoenen, Gora hoge wandelschoenen en de bekende Ecco Offroad sandalen voor een wandeling of stedentrip in een warme omgeving.

Teva wandelsandalen

Het merk Teva heeft geschikte wandelsandalen voor je vakantiewandeling. Of dit nu 5 of 20 kilometer is, met een Teva sandaal aan je voeten gaat dit prima! Voor een kortere afstand en een vlakker terrein is elke Teva sandaal wel geschikt. Voor een langere wandeling in een ongereptere omgeving, raden we aan om te kiezen voor de Terra of Hurricane sandalen. Voordeel van dit merk? Bij Ziengs shop je ze voor het hele gezin.

Wandelschoenen sale

Bij Ziengs koop je het hele jaar door wandelschoenen in de sale. Kijk op onze outletpagina voor wandelschoenen uit een eerder seizoen die je voor een klein prijsje kunt aanschaffen. Wil je advies of koop je het liefst de nieuwste collectie? Dan staan wij ook in de winkel voor je klaar.

