Home

/

producten

Chelsea boots

Chelsea boots: dames houden ervan

Chelsea boots: dames over de hele wereld hebben deze laarzen in de afgelopen decennia in hun harten gesloten, en die speciale status zullen ze niet snel weer verliezen! Bij Ziengs begrijpen we helemaal wat deze laarsjes zo populair maakt: met hun handige ingebouwde elastiek sluiten ze perfect aan om je enkel, hun look is sleek en past onder vrijwel iedere outfit, en ze zijn ook nog eens heel erg comfortabel!

In onze uitgebreide collectie vind je sowieso de Chelsea boot van je dromen: met hak of juist plat, met rits of juist zonder, en dat in iedere kleur die je je maar kunt wensen. Of je nu een subtiele enkellengte zoekt of juist een paar hoge Chelsea boots, je bestelt het allemaal hier!

De geschiedenis van de Chelsea boot

De Chelsea boot zoals wij die tegenwoordig kennen, werd heel populair in de jaren ’50 en ’60 van de vorige eeuw, toen de Londense wijk Chelsea dé hotspot was voor kunstenaars in de ‘mod’ scene. Zij wilden graag schoenen dragen die anders waren dan wat de meeste mensen droegen, dus kozen ze voor deze hippe laarsjes.

Deze kunstenaars waren beroemdheden die veel in het nieuws kwamen, en die door de media ook wel de ‘Chelsea set’ werden genoemd. Omdat steeds meer mensen hen in kranten, tijdschriften en op televisie zagen en hen na wilden doen, stegen de Chelsea boots razendsnel in populariteit – niet alleen onder heren, maar juist ook onder dames. Zo werd deze trend geboren en kon deze zich uitbreiden tot ver buiten Chelsea zelf, over de hele wereld.

Ga jij voor hoge Chelsea boots, of toch voor lage?

Van oudsher zijn Chelseas een type enkellaarsjes met een halfhoge schacht, waardoor ze de perfecte hoogte hebben voor de meeste outfits. Je hebt echter ook hoge Chelsea boots voor dames, voor wie wat meer wil opvallen met een bijzonder paar schoenen. Dus, kies jij voor de klassieke enkellengte voor een subtiele uitstraling, of maak je graag een statement met de hoge variant? De keuze is aan jou.  

Chelsea boots: met hak, platform of toch plat?

Als het gaat om Chelsea boots voor dames gaan stijl en comfort hand in hand. Juist daarom heb je ook de keuze uit een groot aantal soorten haktypes, van dikke blokhak tot platformzool en plat.

In principe is een lage tot middelhoge hak het gebruikelijkst bij deze damesschoenen. Hiermee ga je zelf de hoogte in en laat je je voeten wat kleiner lijken, zonder dat je hoeft in te leveren op het comfort. Dat betekent niet dat je niet kunt kiezen voor een Chelsea boot zonder hak of juist met torenhoge hak, want dat laten we helemaal aan jou over!

Bestaan er ook Chelsea boots met rits?

Klassieke Chelsea boots blijven stevig om je voeten en enkels zitten dankzij het ingebouwde elastiek dat ze op hun plek houdt. Tegenwoordig bestaan er echter ook Chelsea boots voor dames met rits, zodat je ze nog gemakkelijker aan en uit kunt trekken.

Wat jouw voorkeur heeft, is toch vooral een kwestie van smaak! Een rits maakt je booties extra stoer en geeft ze wat je-ne-sais-quoi, terwijl de opties zonder rits iets gestroomlijnder zijn. In het assortiment van Ziengs vind je in ieder geval laarsjes met én zonder rits, zodat er voor elk wat wils tussen zit.

Chelsea boots: dames bestellen ze bij Ziengs!

Houden wij van Chelsea boots, dames? Yes, we do! Bij Ziengs vind je een uitgebreide selectie van de allermooiste laarsjes, die allemaal voldoen aan de hoogte normen voor stijl en kwaliteit. Zoek je supercomfortabele Chelseas? Ga dan eens voor chelseaboots van Ecco! Liever op en top trendy? Dan staan de chelseas van Tamaris voor je klaar!

Kom eens langs bij ons in de winkel om te passen, of bestel jouw schoenen direct online. Snelle beslissers profiteren bovendien van zelfde-dag-verzending als zij hun bestelling vóór 22:00 uur geplaatst hebben, en verzending is gratis bij bestellingen vanaf € 39,99. Geef je garderobe een upgrade met deze tijdloze klassieker en bestel jouw Chelsea boots!