Home Dames Bruidsschoenen

Bruidsschoenen

Bruidsschoenen zijn waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt wanneer je jouw bruiloft gaat plannen. Terwijl mooie bruidsschoenen je look helemaal af kunnen maken en de verkeerde schoenkeuze een zware domper kan zijn op de feestvreugde. Wacht dus niet te lang met zoeken naar jouw perfecte bruidsschoenen! Geen idee waar je moet beginnen? Wij helpen je graag op weg met een paar nuttige tips.   

Wat voor type bruidsschoenen passen bij jou?

Ook op het gebied van bruidsschoenen geldt dat de keuze reuze is. Zo zijn er platte bruidsschoenen maar ook bruidsschoenen met hak. Heb je besloten dat je graag trouwschoenen met een hak wilt, dan kan je nog kiezen uit bruidsschoenen met een sleehak, met een lage hak of met een naaldhak. Bij platte bruidsschoenen kan je denken aan ballerina’s of bijvoorbeeld sandalen. Ook zijn er steeds meer vrouwen die kiezen voor sneakers onder hun trouwjurk. ‘Sneakers?!’ Hoor ik je nu denken. Ja, ook dit is tegenwoordig een geaccepteerde, wel ietwat gewaagde, keuze. Zo kan je denken aan een mooie witte sneaker met lint als veters of juist voor een knalkleur voor een stoer contrasterend effect.

Bruidsschoenen kopen, waar moet je aan denken?

Een van de belangrijkste zaken om in gedachte te houden bij het kopen van je bruidsschoenen is je jurk! Het is het handigst om je schoenen uit te zoeken nadat je een jurk hebt gekozen. Laat je een jurk op maat maken? Zorg dan dat je jouw schoenen uitzoekt vóór het afspelden. Op die manier kan jouw jurk op de goede lengte worden gemaakt. Zorg ervoor dat de kleur van je trouwschoenen past bij de kleur van jouw jurk. Dit betekent niet dat ze per se dezelfde kleur moeten hebben. Als je jouw schoenen echt wil laten opvallen kan je juist kiezen voor een andere kleur en wanneer je trouwjurk steentjes, kant of borduursels heeft kan het leuk zijn om dit terug te laten komen in je schoenkeuze. Heb je een bohemian jurk? Dan zijn strakke pumps misschien minder mooi dan sandaaltjes of sleehakken in dezelfde stijl.               

Verder raden we aan om de trouwlocatie en het seizoen in je achterhoofd te houden. Zo kunnen die mooie bruidsschoenen met hoge hak een goed idee zijn in theorie, maar zal dit in de praktijk niet handig zijn wanneer je trouwt in een bos, tuin of op het strand. Kies in dit geval voor een sleehak, platte bruidsschoen of bruidsschoen met lage hak. Wanneer je trouwt in de lente of zomer zijn open bruidsschoenen zoals sandalen hartstikke leuk. Is de kans op zon iets minder groot? Dan zijn pumps of bijvoorbeeld ballerina’s waarschijnlijk prettiger.                 

Bruidsschoenen - Hoe voorkom je pijnlijke voeten?

Hoe zonde is het om op je trouwdag bezig te zijn met pijnlijke voeten? Blijf daarom allereerst dicht bij jezelf met je keuze voor bruidsschoenen. Ga niet op hoge hakken lopen wanneer je dit nooit doet. Doe je dit wel, dan is de kans dat je op het moment van je openingsdans nog vrolijk kan lachen niet zo groot. Ben je wel gewend om op hakken te lopen? Bedenk dan dat een brede hak altijd een stuk comfortabeler loopt dan een naaldhak. Pijn aan je voeten kan je beperken door gelpads of inlegzooltjes te gebruiken, speciaal bedoeld voor het lopen op hakken.

Tip: Je zou natuurlijk ook kunnen overwegen om een tweede paar bruidsschoenen zonder hak te kopen voor de avond.

Wanneer je een lange trouwjurk hebt moet je wel uitkijken dat je niet over je jurk gaat struikelen wanneer je ineens platte schoenen aandoet. Je bruidsschoenen met hakken kan je eventueel ook ’s avonds inruilen voor een comfortabele sleehak.

Bruidsschoenen passen, waar moet je op letten?

Het belangrijkste is dat jouw beoogde bruidsschoenen direct comfortabel aanvoelen. De schoenen mogen niet te strak zitten maar moeten wel aansluiten. We raden je aan om aan het einde van de dag schoenen te passen. Meestal zijn voeten aan het einde van de dag namelijk een beetje opgezwollen. Let verder goed op het volgende:

  • De hak, is deze stabiel en kan je er goed op lopen?
  • Voelt de binnenzool comfortabel?
  • Kijk ook eens naar het materiaal van de schoen, zo worden schoenen van textiel bijvoorbeeld sneller vies dan leren schoenen.

Heb je jouw perfecte bruidsschoenen gevonden? Begin dan ongeveer twee weken van tevoren met inlopen. Liever niet buiten, je wilt natuurlijk niet op het laatste moment nog naar de stomerij vanwege een vlek. Draag je schoenen bijvoorbeeld tijdens het stofzuigen of wanneer je ’s avonds thuiskomt.          

Bruidsschoenen kopen

Wil je alvast wat inspiratie opdoen? Of weet je al precies waar je naar op zoekt bent? Bij Ziengs verkopen we allerlei soorten bruidsschoenen. Ruilen en retourneren is uiteraard gratis. Neem dus snel een kijkje in ons mooie assortiment!

