Home Dames Bruidsschoenen


Dames bruiloftschoenen

Bruiloftschoenen

Bruiloftschoenen zijn waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt wanneer je een bruiloft hebt. Terwijl mooie bruiloftschoenen je look helemaal af kunnen maken en de verkeerde schoenkeuze een zware domper kan zijn op de feestvreugde. Wacht dus niet te lang met zoeken naar jouw perfecte bruiloftschoenen! Geen idee waar je moet beginnen? Wij helpen je graag op weg met een paar nuttige tips.   

Wat voor type bruiloftschoenen passen bij jou?

Ook op het gebied van bruiloftschoenen geldt dat de keuze reuze is. Zo zijn er platte bruiloftschoenen maar ook bruiloftschoenen met hak. Heb je besloten dat je graag schoenen met een hak wilt, dan kan je nog kiezen uit bruiloftschoenen met een sleehak, met een lage hak of met een naaldhak. Bij platte bruiloftschoenen kan je denken aan ballerina’s of bijvoorbeeld sandalen. Ook zijn er steeds meer vrouwen die kiezen voor sneakers bij hun outfit. ‘Sneakers?!’ Horen we je nu denken. Ja, ook dit is tegenwoordig een geaccepteerde, wel ietwat gewaagde, keuze. Zo kan je denken aan een mooie witte sneaker met lint als veters of juist voor een knalkleur voor een stoer contrasterend effect.

Bruiloftschoenen kopen, waar moet je aan denken?

Een van de belangrijkste zaken om in gedachte te houden bij het kopen van je bruiloftschoenen is je outfit! Het is het handigst om je schoenen uit te zoeken nadat je een outfit hebt gekozen. Zorg ervoor dat de kleur van je schoenen past bij de kleur van jouw outfit. Dit betekent niet dat ze per se dezelfde kleur moeten hebben. Als je jouw schoenen echt wil laten opvallen, kan je juist kiezen voor een andere kleur en wanneer je outfit steentjes, kant of borduursels heeft, kan het leuk zijn om dit terug te laten komen in je schoenkeuze. Heb je een bohemian jurk? Dan zijn strakke pumps misschien minder mooi dan sandaaltjes of sleehakken in dezelfde stijl.               

Verder raden we aan om de trouwlocatie en het seizoen in je achterhoofd te houden. Zo kunnen die mooie bruiloftschoenen met hoge hak een goed idee zijn in theorie, maar zal dit in de praktijk niet handig zijn wanneer je een bruiloft hebt in een bos, tuin of op het strand. Kies in dit geval voor een sleehak, platte bruiloftschoen of bruiloftschoen met lage hak. Wanneer je een bruiloft hebt in de lente of zomer zijn open bruiloftschoenen zoals sandalen hartstikke leuk. Is de kans op zon iets minder groot? Dan zijn pumps of bijvoorbeeld ballerina’s waarschijnlijk prettiger.                 

Bruiloftschoenen - Hoe voorkom je pijnlijke voeten?

Hoe zonde is het om op een bruiloft bezig te zijn met pijnlijke voeten? Blijf daarom allereerst dicht bij jezelf met je keuze voor bruiloftschoenen. Ga niet op hoge hakken lopen wanneer je dit nooit doet. Ben je wel gewend om op hakken te lopen? Bedenk dan dat een brede hak altijd een stuk comfortabeler loopt dan een naaldhak. Pijn aan je voeten kan je beperken door gelpads of inlegzooltjes te gebruiken, speciaal bedoeld voor het lopen op hakken.

Tip: Je zou natuurlijk ook kunnen overwegen om een tweede paar bruiloftschoenen zonder hak te kopen voor de avond.

Wanneer je een lange jurk hebt moet je wel uitkijken dat je niet over je jurk gaat struikelen wanneer je ineens platte schoenen aandoet. Je bruiloftschoenen met hakken kan je eventueel ook ’s avonds inruilen voor een comfortabele sleehak.

Bruiloftschoenen passen, waar moet je op letten?

Het belangrijkste is dat jouw beoogde bruiloftschoenen direct comfortabel aanvoelen. De schoenen mogen niet te strak zitten maar moeten wel aansluiten. We raden je aan om aan het einde van de dag schoenen te passen. Meestal zijn voeten aan het einde van de dag namelijk een beetje opgezwollen. Let verder goed op het volgende:

  • De hak, is deze stabiel en kan je er goed op lopen?
  • Voelt de binnenzool comfortabel?
  • Kijk ook eens naar het materiaal van de schoen, zo worden schoenen van textiel bijvoorbeeld sneller vies dan leren schoenen.

Heb je jouw perfecte bruiloftschoenen gevonden? Begin dan ongeveer twee weken van tevoren met inlopen. Liever niet buiten, je wilt natuurlijk niet op het laatste moment nog naar de stomerij vanwege een vlek. Draag je schoenen bijvoorbeeld tijdens het stofzuigen of wanneer je ’s avonds thuiskomt.          

Bruiloftschoenen kopen

Wil je alvast wat inspiratie opdoen? Of weet je al precies waar je naar op zoekt bent? Bij Ziengs verkopen we allerlei soorten bruiloftschoenen. Ruilen en retourneren is uiteraard gratis. Neem dus snel een kijkje in ons mooie assortiment!

