Home

/

producten

Dames festivalschoenen

50producten

Festival schoenen

Het festivalseizoen laat nog even op zich wachten, maar dat betekent natuurlijk niet dat jouw festival schoenen in een hoekje van de kast moeten blijven staan. Toffe festival schoenen kunnen altijd, dus combineer ze met jouw favoriete outfits! Ben je op zoek naar nieuwe laarsjes, boots of sneakers in festival stijl? Of wil je alvast inslaan voor komend jaar? Neem dan een kijkje in onze ruime collectie en laat je inspireren. Wil je alvast een beetje in de festivalsferen komen? Bekijk dan hieronder onze essentiële festival schoenen shoptips!

Tip 1: zorg ervoor dat jouw festival schoenen niet alleen mooi en trendy zijn maar ook comfortabel lopen.

Of je nou naar een techno, pop of alternatief festival gaat, één ding is zeker: je zal heel wat aflopen. Denk aan de wandelingen tussen de camping en het festivalterrein en het lopen tussen de verschillende podia. Tel daar het urenlange dansen bij op en je begrijpt dat goede schoenen geen overbodige luxe zijn!

Festival schoenen kopen, waar moet je op letten?

Bij het kopen van schoenen voor het festival seizoen is het belangrijk om in je achterhoofd te houden dat je zoekt naar schoenen waar je het hele weekend lekker op kan lopen. Let daarom op de volgende dingen:

  • Bieden de schoenen voldoende steun aan je voeten? Een dunne zool is bijvoorbeeld niet zo comfortabel wanneer je er urenlang op loopt.
  • Vermijd hakken, zo voorkom je pijn aan je voeten en zak je niet weg in het gras. Wil je toch echt op hakken lopen? Kies dan voor een schoen met sleehak.
  • Witte schoenen worden snel vies (denk aan modder, zand, bier). Wanneer je festival schoenen in deze kleur wil kopen, kies dan voor een materiaal dat makkelijk schoon te maken is.

Festival schoenen, wat voor soort schoenen kies je?

Wat voor soort festival schoenen kan je dan het beste kopen? Onze belangrijkste tip hierbij is:

Tip 2: kijk altijd van tevoren naar de weersverwachting en stem daar je keuze op af.

Met een paar leuke sneakers of enkellaarsjes zit je altijd goed. Je kan ze namelijk met veel outfits combineren, ze staan leuk en ze lopen als het goed is ook comfortabel. Daarnaast bieden ze bescherming tegen regen en viezigheid. Gympen, zoals bijvoorbeeld Converse sneakers zijn luchtig en lopen lekker. Ze staan leuk onder een jeans, maar zeker ook onder een jurkje of rokje. Draag je liever enkellaarsjes? Denk dan ook eens aan chelsea boots. Door de elastieken zijkant trek je deze schoenen gemakkelijk aan en uit.

Gaat de zon schijnen? Dan zijn sandalen natuurlijk heerlijk om op te lopen. Kies wel voor stevige sandalen die lekker lopen, zoals bijvoorbeeld Birkenstock sandalen. Aangezien sandalen makkelijk in je tas passen kan je ze ook als extra paar schoenen meenemen. Zo heb je ze in ieder geval bij de hand wanneer het kwik onverwachts stijgt en kan je je voeten af en toe laten luchten. Pas wel op dat er in het feestgedruis niemand op je tenen gaat staan! Ook espadrilles doen het goed op een zonnig festival. Deze lichte en luchtige schoen geeft je door de touwzool meteen een zomerse look.