Home Black Friday schoenen deals bij Ziengs!
black friday 2019 bij ziengs

Black Friday 2019 bij Ziengs was een groot succes! Het was dé dag waarop je jouw favoriete dames, heren, jongens en meisjes schoenen met korting kon scoren. Ben jij volgend jaar ook van de partij om te profiteren van de mooie Black Friday schoenen deals bij Ziengs?

Wat is Black Friday eigenlijk?
Black Friday is een uit Amerika overgewaaide koopjesdag. Daar vindt deze dag altijd plaats op de dag na Thanksgiving. De meeste Amerikanen hebben dan vrij en gebruiken die dag om hun kerstinkopen te doen. Winkeliers spelen daar handig op in met speciale aanbiedingen. Sinds 2015 is Black Friday in Nederland steeds populairder geworden en kan je anno 2019 ook hier bij de meeste winkels naar hartenlust koopjes jagen!


Waar komt de naam Black Friday vandaan?
De naam Black Friday werd voor het eerst gebruikt in de Amerikaanse stad Philadelphia in 1961. Daar zag het de dag na Thanksgiving namelijk zwart van de winkelende mensen. Een andere theorie komt van Amerikaanse winkeliers. Voor velen van hun zou Black Friday dé dag zijn waarop ze uit de rode cijfers en weer in de zwarte cijfers kunnen komen. Waar de naam voor Black Friday ook vandaan komt, de ‘zwarte vrijdag’ blijft mateloos populair en is in Nederland zelfs steeds vaker een Black Weekend.

Wist je dat?

  • Amerikanen tijdens Black Friday en het daaropvolgende Black Weekend gemiddeld €302 uitgeven?
  • Er in Amerika tot nu toe 7 doden en ruim 80 gewonden zijn gevallen door de Black Friday gekte?
  • Wij in Nederland vorig jaar met elkaar bijna 750 miljoen euro spendeerden tijdens Black Friday?
  • Black Friday sinds 2001 in Amerika de drukste dag voor winkeliers is? In Nederland is dat tot nu toe de zaterdag voor kerst.
  • Cyber Monday bestaat sinds 2005? Het is de online versie van Black Friday: de beste deals scoren alleen dan zonder lange rijen! 

Black Friday vs Cyber Monday: wat is het verschil?
Misschien vraag je je af wat nu eigenlijk het verschil is tussen Black Friday en Cyber Monday. Cyber Monday vindt altijd plaats op de maandag na Black Friday en valt in 2019 op 2 december. Vroeger, toen er nog niet zoveel webwinkels waren, werd het gezien als de online versie van Black Friday. Tegenwoordig kan je op beide dagen online en offline korting scoren en zijn de meeste verschillen tussen Black Friday en Cyber Monday verdwenen.           

Black Friday schoenen kopen
Black Friday is hét ideale excuus om goed in te slaan voor het najaar. Wat staat er op jouw schoenen verlanglijstje? Stoere biker boots, feestelijke enkellaarsjes of een paar nette herenschoenen?

Altijd op de hoogte blijven van de laatste sale acties en aanbiedingen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt dan meteen een kortingscode van €5!

