HOW-TO-BUY KINDERSCHOENEN

woensdag, 27 september 2017

Elke winkel van Ziengs heeft een kinderspecialist! Wat is zijn/haar rol binnen de winkel en hoe kunnen ze jou helpen in het proces van kinderschoenen kopen? Lees hier onze blog met Ashley, zij is filiaalmanager en kinderspecialist binnen Ziengs Schoenen in Eindhoven!

Hi Ashley, wat is een kinderspecialist binnen Ziengs?
"Dat is een collega binnen ons team die allereerst gek is op kinderen. De kinderspecialist heeft alle kennis in huis met betrekking tot maten, pasvormen, ontwikkeling en afwikkeling van de voet. Ook kent hij/zij de Ziengs collectie door en door! Als kinderspecialist volg ik jaarlijks een kinderspecialisten dag om mijn kennis te verbreden!”

Als een kindje zijn/haar nieuwe schoenen past waar kijk je dan als allereerst naar? En wat zijn focuspunten voor jou?
“Ik kijk als eerste naar de schoenen die het kind aanheeft als hij/zij binnenkomt. Hier kan ik al heel veel aan zien; bepaalde vormen van slijtage, afwikkeling van de voet, enzovoort. Daarna meten we altijd de voet op om te kijken welke maat het kind nu heeft. Bij het passen van de schoentjes kijken we altijd of de maat goed is en er voldoende groeiruimte is. Ook is het van belang dat de pasvorm klopt in de breedte en dat de schoen ervoor zorgt dat de wreef goed fixeert. Tijdens het lopen vind ik het heel belangrijk om ook goed naar het kind te kijken want een schoen dient wel lekker te zitten en dat zie je direct aan de uitdrukking op het gezicht.”

Heb je een tip voor ouders waar ze rekening mee moeten houden bij aankoop van kinderschoenen?
“Laat je altijd goed adviseren in een winkel en oriënteer van te voren alvast wat er allemaal is bij Ziengs. Daarnaast is het bij kinderschoenen heel erg belangrijk om ze goed te verzorgen zodat het kindje er langer plezier van heeft!”

Kinderen lopen steeds vaker op hippe sneakers, is dit wel goed voor de kindervoeten?
“Een leuke ‘goedkopere’ sneaker voor erbij is altijd goed en leuk! Maar let er wel op dat het belangrijk is dat kinderen goede schoenen nodig hebben voor een juiste ontwikkeling van de voetjes! Voor het dagelijks gebruik zou ik daarom goede schoenen aanschaffen!”

Kinderen dragen steeds vaker zooltjes, houden jullie hier ook altijd rekening mee?
“Ja zeker! Ziengs heeft een collectie waarbij meer dan 80% van de schoenen een uitneembaar voetbed heeft zodat een zooltje er altijd in kan.”

Kinderen vinden shoppen vaak niks aan, waarom vermaken kids zich wel bij Ziengs?
“Natuurlijk door de enthousiaste kinderspecialisten maar ook zijn alle winkels voorzien van een klein speelhoekje voor de kids. Terwijl papa of mama rustig aan het rondkijken is kunnen de kids hier lekker spelen!”

Wanneer koop je als ouder het eerste schoentje voor je kind? En hoe weet je wanneer schoenen te groot of te klein zijn?
“Het advies is om deze schoentjes te kopen als het kind zelfstandig de eerste stapjes (los of aan de hand) kan doen en dus ook buiten gaat lopen. Dat is altijd lastig omdat een kindje de teentjes intrekt op het moment dat hij/zij niet loopt. Een tip is om te kijken naar de afdruk op de binnenzool maar het best is gewoon om even naar Ziengs te gaan en het te laten controleren.”

Wat is jouw favoriete paar schoenen uit de nieuwe kindercollectie?
“Voor de meiden hebben we een hele stoere roze lakboot van Muyters met een veter, klik HIER voor de schoen! En voor de stoere jongens hebben we hele gave, stoere Muyters schoenen, klik HIER voor de schoen!”

Deze blog is geschreven tijdens de kids campagne: READY TO TAKE OVER (4 september 2017).

Terug naar overzicht

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Volg ons op Social Media
voor het laatste nieuws en de leukste acties!