TRENDS KINDERSCHOENEN NAJAAR 2017

woensdag, 27 september 2017

Wat zijn de trends voor de kinderschoenen dit najaar? In deze blog verteld Nina, onze inkoper, alle ins & outs op het gebied van kinderschoenen! Lees snel verder voor meer inspiratie

Hi Nina, welke trends zijn er voor het najaar ingekocht? En wat zorgt ervoor dat een bepaalde trend wel of niet voor Ziengs wordt ingekocht?
“We bezoeken veel beurzen in het binnen- en buitenland zodat we altijd op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen en trends. Daarnaast blijven we altijd zoeken naar nieuwe merken en leveranciers zodat we de leukste collectie kunnen brengen. Voordat we de schoenen inkopen laten we altijd kinderen hun mening geven over de schoenen, zodat we zeker weten dat het bij de doelgroep in de smaak valt. We proberen elke trend in de collectie terug te brengen zodat we het meeste up-to-date assortiment hebben.

Je ziet dat er veel trends vertaald worden van volwassenen naar kinderschoenen. Hier hebben wij op ingespeeld door Mini-Me modellen te ontwikkelen zodat je dezelfde soort schoenen kan dragen als je vader of moeder.

Dit najaar zijn de belangrijkste trends: bikerboots, workerboots en sneakers. We hebben deze trends groot ingekocht zodat we voor iedereen wel een passende hippe schoen hebben.
 Zo hebben we bijvoorbeeld rustige en stoere bikerboots, maar ook hippe zilveren bikerboots of opvallende boots met toffe patches. 
Daarnaast hebben we workerboots voor klein en groot, met of zonder warme voering. Sneakers zijn een blijvende trend geworden. Dit najaar hebben we mooie suède sneakers van Puma en trendy sneakers van Skechers met lichtjes!”

Waar let jij nou zo op bij het inkopen van schoenen voor kids?
“Tijdens het inkopen hou ik vooral rekening met de trends, de pasvorm van de schoenen en de prijs-kwaliteitverhouding. We laten alle schoenen doorpassen, zodat we zeker zijn van een juiste pasvorm! Ook proberen we een zo gevarieerd mogelijk aanbod te brengen zodat iedereen kan slagen bij Ziengs. Dit aanbod varieert van smalle tot bredere pasvormen en veel verschillende modellen.”

Waar worden onze kinderschoenen eigenlijk gemaakt?
“Onze leren schoentjes worden voornamelijk gemaakt in Portugal. Zelf bezoeken wij ook regelmatig fabrieken om de kwaliteit te garanderen. 
De bekende sneaker merken worden gemaakt in het Verre Oosten.”

Wat is het belangrijkste onderdeel aan een kinderschoen?
“Dat een schoen goed past! Onze kinderspecialisten kunnen hier alles over vertellen in de winkel.” Lees HIER de blog over onze kinderspecialist: waar moet je op letten als je schoenen voor je kleintje aanschaft.

Waarom is Ziengs de beste plek om kinderschoenen aan te schaffen?
“Omdat wij het allerleukste assortiment hebben, het meest vakkundige personeel en je een gratis rugtasje en stuiterbal krijgt bij aankoop van een paar kinderschoenen!
”

Deze blog is geschreven tijdens de kids campagne: READY TO TAKE OVER (4 september 2017).

Terug naar overzicht

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Volg ons op Social Media
voor het laatste nieuws en de leukste acties!