BRAND STORIES: BIRKENSTOCK

maandag, 22 mei 2017


Birkenstock is met een bekendheid van meer dan 80% één van het populairste Duitse merk ter wereld! In 1774 is Birkenstock opgericht door Johann Adam Birkenstock. Het succes van dit merk komt voort uit de aandacht van de familie voor de schoenmakers vak. Door de eeuwen heen werd er veel ervaring opgedaan, die van generatie op generatie is doorgegeven. In 2013 heeft Birkenstock een grote stap ondernomen, ze hebben ervoor gekozen om door te gaan als een concern. De leiding ligt vanaf 2013 in de handen van een directieteam waarin geen familieleden zitten.De slippers en sandalen van Birkenstock staan vooral bekend om hun comfortabele voetbed en pasvorm. De Birkenstock slippers bieden genoeg ruimte en bescherming aan de voeten door het gebruik van revolutionaire technieken die zijn verwerkt in het voetbed en de zool van de slippers.

Zo is de rand van het voetbed extra naar boven gebogen om de tenen te beschermen. Is er bij de hiel een verdieping aangebracht zodat de voet stevig in de slipper staat. Zit er in het midden van het voetbed een dwarswelvingsteun, die zorgt voor de juiste natuurlijke stand van de voeten. En is er bij de tenen een zogenaamde ‘teengrijper’ aangebracht die zorgt voor een optimale geleiding van de tenen.

De zool en het voetbed van de Birkenstock slippers bestaat uit vier lagen! De eerste laag (bovenaan) is een suède dekzool, de tweede laag is een fijne jute bovenlaag, de derde laag is gemaakt van kurk en wordt weer beschermt door een grove jute onderlaag.Birkenstock maakt gebruik van twee breedtematen, de breedtemaat wordt per slipper aangeven met een voetje op het voetbed. Het is super belangrijk dat schoenen goed aansluiten aan de voet, zowel staand als lopend. Daarom heeft Birkenstock deze maten toegevoegd aan de slippers. De smalle tot normale pasvorm wordt aangegeven met een gesloten voetje. Het open voetje op het voetbed staat voor de normale tot brede pasvorm.Birkenstock slippers zijn er in alle maten, soorten en kleuren verkrijgbaar. Sinds kort mag Ziengs zich grootverkoper van Birkenstock noemen. We hebben een zeer grote collectie, een deel uit de webshop wordt zelfs vanuit de leverancier zelf verzonden! De Birkenstock Gizeh slipper is veruit het populairste model en is zowel voor dames, heren en kinderen verkrijgbaar. Bekijk HIER de gehele collectie!

Deze blog is geschreven tijdens de twee-weken durende folder van week 21 (21 mei 2017). De prijzen vermeld op onze website zijn leidend.

Terug naar overzicht

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Volg ons op Social Media
voor het laatste nieuws en de leukste acties!