KURKZOLEN

zondag, 09 april 2017

We wisten allemaal al dat de jaren zeventig terug zijn te vinden in de schoenen van nu! Denk aan blokhakken, felle kleurtjes, sleehakken en klompjes. Naast deze terugkerende trends zie je nu ook de kurkzolen weer verschijnen in het modebeeld.

Het natuurlijke product kurk wordt gewonnen uit de schors van een kurkeik. Kurk heeft als eigenschappen dat het elastisch, duurzaam, geluiddempend en vochtbestendig is. Eén voor één perfecte eigenschappen voor een schoenzool! Het zachte en vooral natuurlijke materiaal zorgt ervoor dat je schoen een echte eyecatcher wordt. Bekende merken zoals Nike, Adidas en Toms zijn ons voor gegaan en hebben hun bekende schoenen zoals bijvoorbeeld de Adidas Stan Smith sneaker al geïntroduceerd met de kurkzool!Maar ik hoor je denken ‘en de Birkenstocks dan?’. Dit zijn inderdaad dé slippers die al jaren worden geproduceerd met een kurkzool. Ben je in het bezit van zo’n comfortabel paar? Lucky you! Je mag jezelf benoemen als een echte trendsetter!Het is trouwens niet gek dat deze zolen nu (in het voorjaar) worden gebruikt, want: het voelt heerlijk aan je voet (lichte zool!), het ziet er stoer uit (natuurlijk materiaal!) en het houdt warmte tegen (wie wil er nou zwetende voeten?).Het laagje kurk wat we nu veel zien in sneakers en veterschoenen is een spannende trend. We zijn vooral benieuwd wat jij ervan vindt! Laat het ons weten.

Deze blog is geschreven tijdens de twee-weken durende folder van week 15 (9 april 2017). De prijzen vermeld op onze website zijn leidend.


Terug naar overzicht

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Volg ons op Social Media
voor het laatste nieuws en de leukste acties!